08-07-2017

Goede prestaties maar pech voor Patrik in Dettighofen... Verdi foutloos, maar niet naar 2e ronde..

De paardensport blijft boeiend, maar soms toch ook zo hard... Dat mag Patrik nu ondervinden in het domein Albführen in Dettighofen.  
Er waren alvast goede prestaties, met ook de overwinning gisteren van Verdi vd Withoeve in de 1.40m proef.  Vanochtend was Patrik met Dolce Vita ook onderweg in de proef 2 fasen speciaal naar een topklassering.  Hij reed een bijzonder snelle chrono in de 2e fase, en zag de 1 op het bord.  Even hoopte hij dat hij aan de leiding kwam, maar die 1 stond voor een tijdfout in de eerste fase...    En zo tuimel je natuurlijk in het klassement naar beneden, anders was hij 3e geweest.    
Onze Chinese vriend You Zhang had het systeem van de 2 fasen speciaal ook niet meteen begrepen.   Hij kreeg een fout in de eerste fase, en dacht dat het gedaan was.  Toen Patrik hem duidelijk maakte dat hij toch mocht verder rijden, kwamen er al meteen 4 strafpunten voor de volte en heel wat tijdfouten bij...      Jericho was nochtans in vorm.     In die proef was er wel een klassement voor Thibeau Spits met  Juragold Bormes.   Een fijn gevoel, zo'n progressie die hij maakt.   

Een pluim voor de prima begeleiding van Dirk Demeersman.    Enkele kleine en simpele tips, die een verschil maken.   
Het motiveert om verder te blijven trainen, en wie weet wat nog mogelijk is met deze zwarte zoon van Contact.

In de 1.45m proef die er op volgde kwamen zowel Thibeau met Jacobien, als Patrik met Belissimo aan de start.   
Jacobien kreeg een prima ronde, met een pechfout.   Voor Patrik en Belissimo zag het er lang goed uit, tot er net naast hem, toen hij in de driesprong was, een paraplu omver waaide.  Weg concentratie, en weg balk uit de lepels...


Maar niet weg, de goede moed.   Want daarna mocht Verdi van de Withoeve nog eens opdraven.  In de 1.45m proef over 2 rondes, mogen er 8 combinaties naar de 2e ronde.  Patrik deed het snel én foutloos.   Maar niet snel genoeg....  Laat hem dan juist 9e eindigen...   Het moest ook zo zij
n...    Morgen is er nog een dag. Belissimo is gekwalificeerd voor de Grote Prijs. Benieuwd wat ze te zeggen heeft, tussen zo'n kleppers van formaat.  Want die zijn er zeker en vast ook in Dettighofen...
Supporteren doen we zeker en vast vanavond ook nog voor onze neef Jeroen De Winter, in de GP CSI** Geesteren met Gretel.  Sowieso een ervaring rijker, een concours die leeft!  En op een goede manier gewerkt met Gretel en Karmelita.   Maar uiteraard supporteren we ook voor Charlotte Spaas-Levallois, ondertussen als vriendin van Jeroen, goed opgenomen in de familie!   En hoe knap heeft zij het al gedaan!  Slechts 1 tijdfout in de GP CSI** Geesteren met Eblesse van het Scheefkasteel!   We hebben Charlotte als lesgeefster kunnen strikken bij de springlessen en de kampen.  Het is een talentje!   

We hebben een sterk team weten op te bouwen. Want  verder nog een overwinning te melden voor onze stal.  Mathias Hens doet een top job met onze jonge paarden.  Op de jumping Jump for Joy  was hij de winnaar in de proef van de 6-jarigen met Val d'Isere DH Z  (Va-Vite x Uletta Dwerse Hagen).