22-04-2015

Dit weekend Global Champions Tour Antwerpen! Goede start voor Patrik in CSI** Antwerpen.

Vanochtend is het in Antwerpen allemaal van start gegaan, met de CSI**.   Het hoogtepunt van Jumping Antwerpen wordt op zaterdagavond 25 april de Grote Prijs GCT Antwerpen, met maar liefst 300.000 euro prijzengeld.

Voor Patrik was er normaal gezien de deelname aan de CSI*** met o.a. Dolce Vite (Darco x Saygon).   Spijtig genoeg moesten we wegens blessure van Dolce Vita afmelden.   Momenteel hebben we de goedgekeurde dekhengst Highsky du Sud hier op stal staan.   De bedoeling is dat we Fu Yubo ervaring laten opdoen hier in België met deze hengst.  De familie Fu heeft door bemiddeling van Orientas Horses en Patrik ook de goedgekeurde dekhengst Boston Sitte gekocht.

Boston Sitte gaat volgende week in quarantaine om naar China te vertrekken.  De bedoeling is dat volgend jaar ook High Sky naar China zal reizen, en dat Yubo Fu tegen dan voldoende ervaring heeft om in China zelf sportief iets te betekenen.

Dit weekend is het Patrik zelf die High Sky zal uitbrengen op wedstrijd in Antwerpen, maar we hebben geopteerd voor de CSI**, dat kan ook al tellen als eerste kennismaking.  Naast High Sky is het de merrie Wish DH (Lux x Indoctro) die aan de start komt in Antwerpen.   Een start die ze vandaag niet gemist heeft, met een mooie vlotte nulrit, goed voor de 11e plaats in de medium tour.  Ook met High Sky was het debuut veelbelovend, met een 4e plaats in de big tour 1.40m CSI**.

En zo hebben we in de eerste 3 rubrieken op Jumping Antwerpen een afgevaardigde van onze stal in de prijzen.   In de openingsrubriek wist Jan de Vos immers  alvast beslag te leggen op een 8e plaats met Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero).  Deze Jacobien werd na de Feestveiling gedeeltelijk gekocht door Jan.  We zijn nog mede-eigenaar gebleven, maar kunnen heel erg genieten dat Jan het tot nu toe heel goed heeft gedaan.   We zijn dan ook benieuwd wat het verdere weekend mag brengen.   Jacobien is een dochter van de halfzus van Westside (Clarissa Crotta).  

Meer info over Jumping Antwerpen op de website.   De locatie is wel gewijzigd tegenover het vorige jaar, het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken, zowel op hun website maar vooral in het echt!.   De resultaten en startlijsten zijn te vinden via deze link. 


De paardenliefhebbers in België worden wel extra verwend, want een week later is er de 5-sterrenjumping in Lummen, met de landenprijs op vrijdag 1 mei.