02-09-2013

Heel fier op Withney, Belgen worden 3e in landenprijs Gijon!

Van de Nationscup in het Zweedse Falsterbo 2011 was het geleden dat het rode vestje nog eens uit de kleerkast mocht komen..   
We keken er dan ook naar uit om vooral in de landenprijs van Gijon te kunnen meedoen, en dan liefst ook goed te presteren.
Die landenprijs werd zaterdag verreden, en er stond een loodzware omloop.   De foutenlast liegt er niet om, de resultaten kan je vinden via deze link.         Patrik moest als tweede ruiter van start gaan, als eerste van de Belgische ploeg.       Hij kreeg 1 fout op de planken, maar met die 4 strafpunten zat het niet slecht.

Ook Jérome Guéry hield het bij 4 punten, en Dominique Hendrickx deed het uitstekend met slechts 1 tijdfout.  Het werd duidelijk dat de 2e ronde een haalbare kaart zou worden. 
Als 4e Belg kwam Grégory Wathelet aan de beurt, en met Papillon kreeg hij 2 fouten.  Het resultaat van Withney kwam mee in aanmerking, en België stond bij aanvang van de 2e omloop op een 3e plaats. 

Het kwam er op aan die plaats te verdedigen, en opnieuw deed Withney uitstekend haar best.   Spijtig genoeg wel terug 1 balk, maar heel erg tevreden!
Daarna werd het voor België wel spannend, want enkele landen zaten ons op de hielen.   Toen Jérome 12 strafpunten en Dominique Hendrickx 9 punten moesten incasseren, kwam de druk op de schouders van Grégory Wathelet.    Grégory mocht max 3 tijdfouten laten noteren, of de Italianen zouden onze 3e plaats innemen.  Op dat moment waren de Nederland en Groot-Brittanië al zeker dat ze de eerste of 2e plaats zouden hebben.
Grégory deed het dan ook uitstekend, en met 1 tijdfout was die 3e plaats een feit!

Op zondag was er voor Patrik nog een derde plaats met Uletta.   In de rankingsproef op zondag kreeg Comptesse de hoogste proef voorgeschoteld die ze ooit moest springen.  Comptesse vd Withoeve deed het uitstekend, met slechts 1 fout.    Het is toch weer een ander niveau, waar ze nog moet ingroeien.

De Grote Prijs van Gijon wordt op maandagnamiddag verreden.  Withney zal straks als 3e aan de beurt komen.  We zullen weeral duimen van op afstand!

Dat hebben we al het hele weekend gedaan, want we waren zelf actief met de kinderen op jumping Nieuwpoort van donderdag tot en met zaterdag. Op zondag stonden we dan opnieuw met de pony's op het laatste gewestelijke LRV tornooi in Arendonk.     Voor Sunny was het seizoen in D licht al super geweest, en hij kreeg vrij van het LRV tornooi. 
Voor sommige pony's moesten we nog wel op zoek naar selectiepunten, en die pony's hebben 4 dagen na elkaar gesprongen.

Eéntje heeft er zo zeker uitgesprongen, en dat is Katinka van de Vrombautshoeve.  Vorig jaar was het een heel moeilijk jaar voor onze zoon Marnick om ze goed aan het lopen te krijgen.   Katinka heeft haar eigen karakter, maar dat begint nu in haar voordeel te werken.  In Nieuwpoort was het al goed op 1m parcoursen.  Ze maakte binnen LRV nog maar pas de overstap naar de reeks D licht.   Daar waren ze de vorige keer goed voor de 9e plaats.  Gisteren was er slechts 1 combinatie dubbel foutloos in de reeks D licht, en dat was Marnick met Katinka!    Goed voor de overwinning, en met deze punten goed voor kwalificatie voor het provinciaal tornooi in Herenthout op 22 september.

Onze zoon Thibeau Spits staat voor de overstap naar de hoogste reeks D midden.  We gingen al eens oefenen in Nieuwpoort hoe hij het er op de hoogte 1.10m van zou afbrengen.  Alle resultaten van Jumping Nieuwpoort via deze link
 
Dat zowel Sunny als Corne's Juliette zijn lievelingen zijn, was al lang duidelijk.  Maar die band wordt er alleen maar beter op.   Sunny sprong in Nieuwpoort 2x in de prijzen in de 1.10m proef.    Corne's Juliette deed het op donderdag uitstekend met de 2e plaats in de 1.10m proef.   Ook Marnick en Venus deden het prima met de derde plaats!  Slechts 3 combinaties bleven dan foutloos in de 1.10m proef.  De winst was voor Louise Van Laer met Primus.    Op vrijdag was Corne's Juliette opnieuw in de prijzen van de 1.10m proef, dan was ze goed voor de 4e plaats.       Op het ponytornooi in Arendonk kreeg Corne's Juliette in D licht een zeldzame fout, maar toch nog goed voor een 8e plaats in de Barema A, en de 2e plaats in het stijlspringen.   Ook voor Corne's Juliette wordt de selectie voor het provinciaal tornooi een zekerheid.      Een grote pluim gaat ook naar onze dochter Lauranne Spits met Tino.  Ze deed het dit jaar 7x foutloos op 7 deelnames!!!!   

Met deze laatste drukke vierdaagse is er ondertussen een einde gekomen aan die grote vakantie.  Over een einde in schoonheid gesproken..   

Bij Patrik komt er straks een einde aan zijn Spaans avontuur.   Binnen enkele dagen mag hij opnieuw in België aan de slag, voor een leuke wedstrijd.  Zandhoven is deze dagen "the place to be".  Na de nationale Gold League wedstrijd, wordt er volgende week op enkele kilometers afstand de 3-sterren internationale concours ingericht.  We zijn dan ook graag te gast op CSI*** Zandhoven.