12-02-2015

In de voetsporen van.. Jeroen in het A-kader Juniors, Marnick en Thibeau in B-C kaders jeugd.

 Vorige week waren we uitgenodigd op de vergadering georganiseerd voor de jeugdruiters door de KBRSF.   Daar werd wat meer toelichting gegeven van wat er verwacht werd door de jeugd, we vonden het wel heel fijn dat we ook zelf voor onze kinderen mochten gaan luisteren.

Voor Marnick is dit jaar het laatste jaar bij de pony's, voor Thibeau wordt dit het laatste jaar als scholier, Jeroen is momenteel nog junior. 

Onze neef Jeroen De Winter doet al jaren mee op het hoogste niveau in België voor zijn leeftijdscategorie, en daardoor is hij ook terecht opgenomen in het A kader bij de juniors.  Onze zonen Marnick en Thibeau Spits hebben het laatste jaar ook veel progressie gemaakt, waardoor ze nu mee opgenomen zijn in het B-C kader bij de pony's, en Thibeau ook in het B kader bij de scholieren. 

Het komt er dan vooral bij de scholieren op aan om dat geschikt paard te vinden, en we denken dat voor Thibeau nu toch gevonden te hebben. Vorig weekend lukte het toch al aardig met Abine (v. Sydney) tot 1.25m niveau, dit weekend gaan zowel Marnick met Ulano (v. Cento Lano), als Thibeau voor zichzelf de lat proberen hoger te leggen om mee  te doen in het Azelhof op 1.30m.  Thuis lukt het al goed, maar daar worden de punten niet gegeven...  

Er zijn heel wat talentvolle ruiters bij de jeugd, en we kijken dan ook uit naar een mooi seizoen.  Onze pony's Esmee en Kadans van de Groenheuvel kunnen nog heel wat progressie maken, we blijven voorlopig nog ervaring opdoen op het 1.20m niveau.  Daarvoor  trekken we  op zaterdag 14 februari  graag voor naar het ponycriterium in Neeroeteren.    Patrik kiest ervoor om in het Azelhof de GP Silver te rijden met Donckervoort, Wish en Dolce Vita. 

Verder hebben we een rustige maand februari.    Uiteraard kijken we wel  uit naar het provinciaal kampioenschap pony's op 22 februari in Brecht, en de CSI** Gent van 26 tot 28 februari, waar Jeroen naast hopelijk goede prestaties ook  zijn 18e verjaardag mag vieren.