16-12-2014

In woelige tijden is er ook nog Jos, super Jos..

 Waar hij zijn ideeën blijft vandaan halen, niet te schatten, en soms moeten we hem toch wel intomen.

Dan hebben we het over ons vake Jos.  Hij verjaart samen met zijn paarden ,op 1 januari.  Deze keer is hij niet laaiend enthousiast over die leeftijd die er aan komt, maar toch altijd beter om wel 70 te mogen worden, dan niet uiteraard.

Er wordt thuis toch wel wat gevloekt als er stakingen ed zijn, en gisteren werd ook de groentenveiling Belorta in zijn werking gehinderd.    Was het zijn kameraden die hem hebben uitgedaagd met een weddenschap, of was het een eigen ingeving en koppigheid?   In ieder geval was hij super ijverig om met ons paard Bijou richting de veiling te trekken om de stakingsposten te passeren en overal toe te zien dat het rustig zou verlopen.  Ergens heeft hij toch een roeping gemist!

Zondag in het Azelhof moest hij ook noodgedwongen rustig blijven. Het is alsof er een vloek is op zowel Gravin van het Netehof bij neef Jeroen De Winter, als bij Dolce Vita voor Patrik.   Beide merries hebben de laatste 3 wedstrijden op GP niveau telkens die ene fout gehaald..  Zeker voorbije zondag was het spijtig, op de internationale CSI** in het Azelhof, temeer omdat er slechts 4 combinaties in de barrage kwamen.

Ze waren beiden nog geklasseerd op de 9e en 11e plaats, het geeft voldoening richting Jumping Mechelen, dat is een feit!

Op zaterdagavond was er nog wel een mooie 2e plaats in de 1.40m proef voor Dolce Vita en Patrik.  Eerder op de dag was er nog een 4e plaats voor Patrik met Abine.

Het volgende weekend staat er geen wedstrijd op de agenda, buiten het ponycriterium in het Azelhof op 23 december. Vanaf 26 december gaan we met zijn allen richting Mechelen.  Nog even checken of ook de pony's in vorm zijn, in de paarden hebben we alle vertrouwen!

Leuk om te zien dat Uletta, onlangs verkocht op de Troostwijk-veiling, ook al in bijzonder goede doen is met haar nieuwe ruiter Gilles Detry, ze deden het eveneens foutloos in de 1.40m proef op zaterdag.