06-06-2018

Internetveiling op 4 september... Om de uitbreiding mogelijk te maken...

We gaan deze zomer een drukke zomer hebben.  Vooreerst een drukke sportieve  wedstrijdkalender voor onze jeugd. Daarenboven heel wat volk uit binnen- en buitenland die op stage of ponykamp komen, en die we graag begeleiden. 
We hebben heel wat brave pony's en paarden die we daarvoor nodig hebben, en traditioneel hebben we in het verleden ook in september toffe paarden en pony's verkocht. 

Dit jaar hebben we ook de uitbreidingsplannen, en de overname plannen.   Als alles goed verloopt, zouden Patrik en ikzelf de stal overnemen, die onze ouders destijds uit de grond hebben gestampt.   Er moet ook heel wat voorraad overgenomen worden, en daar kruipt uiteraard ook heel wat geld in..

Omdat én een nieuw gebouw , én zoveel extra paarden financieren dan  niet echt haalbaar is, moeten we realistisch zijn, en onze voorraad naar beneden brengen.    Er zijn heel toffe pony's en paarden klaar om te verkopen.   Zeker als ze deze zomer nog eens hun diensten hebben kunnen bewijzen om jongere ruiters op een veilige manier ervaring te laten opdoen...  Dan hebben we daarna de winter om met goede moed te beginnen met nieuw jong talent, klaar maken voor de sport of om terug lessen en kampen mee te geven op een veilige manier... We blijven elk jaar een mooi aantal veulens fokken, dus we blijven zeker goed bezig.   

Heel het jaar door geven we lessen, maar vooral tijdens de zomermaanden is het druk. 
Daarom hebben we de datum ook gekozen na de zomervakantie.  De laatste week van augustus kan er op afspraak langs gekomen worden om de paarden/pony's te komen proberen.

We zouden terug samenwerken met het veilinghuis Troostwijk,  we hopen rond 22  juli klaar te zijn met alle voorbereidingswerk, foto's, keuringen en video's, en de paarden en pony's dan digitaal te tonen.  Het zou toch over een 40-tal gereden paarden en pony's, en een 40-tal jonge paarden gaan.    Meer info volgt hierover in juli.     In ieder geval willen we langs deze kant onze ouders nog eens van harte danken voor het vertrouwen en de kansen die we steeds hebben gekregen.   Het is nu aan ons om de fakkel over te nemen, en alles zo goed mogelijk te organiseren.  

Op lange termijn zouden de plannen zeker een meerwaarde betekenen, in ontvangst van klanten, meer kwaliteit voor  opleidingen van paarden en ruiters, beter voor onze fokkerij in het algemeen.    Tijdens de Groentenjumping zou de rijhal dan omgetoverd worden naar een fijne verblijfplaats, waar we de bezoekers kunnen ontvangen... Dan komt er in de rijhal een planken vloer, een toog, restaurantgedeelte, vergelijkbaar zoals we die kennen van in de tent nu...    Het blijft te hopen dat de beslissingsnemers onze visie volgen, en ons  een vergunning kunnen verlenen.  De plannen zijn bijna klaar om in te dienen, hier beneden kan je de video vinden van de voorstelling, hoe het er ongeveer zou uitzien.   We zijn gemotiveerd om er met onze jonge garde samen iets van te maken...

In ieder geval blijven we ook graag deelnemen aan fijne wedstrijden op verplaatsing.  We gaan zien dat we ook niet alles verkopen in september...    Dit weekend trekken Patrik en Thibeau naar het Azelhof voor de CSI** Lier van 8 tot 10 juni.   Volgende week maakt Thibeau zich op om samen met Jericho Dwerse Hagen deel te nemen aan de Nations Cup juniors in Hagen.  De meisjes vliegen een tijdje achter hun boeken...   De examens komen er aan, en daarna een zomervakantie vol sport en leuke wedstrijden! En voor ons komt er dan de voorbereiding van de internetveiling bij...  

Video's
Stal Hageweg plan