12-06-2017

Jacobien, Jonsaunier en Ulchin stunten! Fokprodukten van Stal Ceulemans op Wierden/Sopot.

We mogen voor onze Stal Ceulemans heel tevreden terugblikken over het voorbije weekend.    Onze Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero) deed het met Thibeau uitstekend op de internationale jeugdconcours in Wierden.  Ze liet zich over 4 omlopen op geen enkele fout betrappen.   Ook in de barrage van de Grote Prijs ging het foutloos.   Thibeau had eigenlijk wel iets meer risico mogen nemen, want bijvoorbeeld met één pas minder naar de laatste hindernis, en dus met een seconde sneller, zou hij 4e geweest zijn, nu idd pas 7e...  
Maar toch, een meer dan tevreden terugblik!!   Dat ze Thibeau bij thuiskomst "den trage pastoor" noemen, dat zal hem de volgende keer wel extra prikkelen.   Het thuisfront.....  
     Thibault Philippaerts was mooi 3e, ook de andere Belgische juniors deden het uitstekend, maar kregen hier en daar met pech af te rekenen in de delicate omloop van de GP.  Vooral de tijd was een 13e hindernis, omdat ze de tijd toch extra kort hadden gezet.   Dat was al het geval bij de Children in de GP, waar Caro-Belle de Hornois met Idyllis het foutloos over de hindernissen deed, maar door een tijdfout niet naar de barrage kon.    

Bij de youngriders waren er nog straffe prestaties, met Neal Vanderwegen op een 2e plaats, en Dimme D'Haese op een 5e  plaats in de Grote Prijs.  Deze week zal onze neef Jeroen De Winter eveneens een internationale jeugdconcours doen.   Hij rijdt voor het Belgische team richting Duitsland, naar Hagen.  Hij rekent op Gretel S en Karmelita van den Dries.    Wel een klein accidentje voor Jeroen vorige week,  want hij zal het moeten doen met een gebroken teen....   Een paard op zijn voet gesprongen, en dat kwam aan... Maar gemotiveerd als hij is, hopen we samen mee dat het lukt door goed in te tapen..  En op het thuisfront kunnen ze heel zeker rekenen!

   We hebben ook enkele resultaten van op afstand gevolgd,  van enkele van onze fokprodukten in Sopot.    Jonsaunier (Vertigo x Withney) is bij ons als veulen vertrokken.  Ulchin Dwerse Hagen (Cento Lano x Eoghan du Mervaux) was al 4  jaar toen hij vertrok richting Tsjechië, en veranderde daar van naam naar Cento Lano.
Beide paarden sprongen zich in de kijker op de 5-sterrenconcours in Sopot.  Cento Lano (Ulchin) werd met 
Ondrej Zvara knap 4e in de Grote Prijs van Sopot.    Op zaterdag sprong Jonsaunier met Thierry Goffinet in de 1.60m foutloos, en zo naar de 13e plaats.  

Het volgende weekend kunnen de kinderen zich wat in hun schoolboeken verdiepen.. Patrik blijft dichtbij huis met de CSI** Lier, samen met Dolce Vita en Jericho Dwerse Hagen. 

Als we denken aan Lier en het Azelhof, denken we meteen aan het mooiste verhaal dat we het voorbije weekend hebben gehoord en beleefd in Wierden.   Respect voor Roy Hanlon en zijn paard Granit van het Roelhof.    Bij de youngriders staan er steeds toch wel hoge parcoursen te springen.   We kenden Roy allemaal van zien als een toffe gast.  Maar op sportief vlak, konden we hem eigenlijk niet meteen een plaats geven.   We hadden hem nog niet veel aan het werk gezien.  Roy is een self made man, de paarden zijn een hobby voor hem.   Op het BK youngriders in Lier heeft hij indruk gemaakt met een 7e plaats, en zo een plaats afgedwongen in het team van de youngriders in Wierden.

Enkele dagen voor dat ze zouden afreizen naar Wierden, moest er nog een internationaal paspoort aangemaakt worden.   Roy was dus nog nooit internationaal actief geweest in het buitenland.   Na het BK van de jeugd, hadden ze mee de titel van Jacobien gevierd, en waren ze het paspoort vergeten af te halen in het Azelhof.   Daar kwamen ze toen achter, en ze waren vanuit Geetbets eerst naar het Azelhof gereden om het paspoort op te halen. Dan konden ze daarna naar de burelen van de KBRSF rijden in Zaventem.   Ze waren 's ochtends om 9u in het Azelhof.  Om 14u moest Roy op zijn werk zijn.  Tijd genoeg.. Tot ze het paspoort niet vonden...   Was dat per ongeluk in een doos geraakt, die mee genomen was naar de VLP.   Gelukkig was het wel terecht, maar ze moesten eerst nog langs de burelen van VLP in Merelbeke.   Uiteindelijk nog op tijd op de KBRSF, nog op tijd voor de kledij en onderleggers in Waver, en op tijd op het werk...    Tijdens de Nations Cup voor de youngriders verliep de eerste omloop niet meteen optimaal.   Roy kreeg de raad mee, om in de 2e manche zijn tempo iets op te voeren.  Wat een prestatie om de 2e manche in de Nations Cup foutloos te blijven!    Respect voor ruiters zoals Roy en zijn entourage, om er blijven in te geloven, blijven te werken, en zo iets te betekenen voor de sport.   We hebben alleszins van de sport en van de fijne sfeer in de Belgische delegatie genoten het voorbije weekend.