11-02-2019

Jacobien wordt 9e in de GP CSI** Lier, Nono 6e in hengstencompetitie.

 We gaan nooit de trip naar de hengstencompetitie vergeten in 2018.  De bijna 19-jarige Marnick Spits die net zijn rijbewijs van de vrachtwagen had, en voor de eerste keer naar de wedstrijd zou rijden in Sentower, samen met Nono vd Withoeve.  Maar dan liep het wel helemaal mis..   Met een klapband naast de pechtstrook van de autostrade...   

Gelukkig was ik er toen bij, omdat ik mee ging helpen op de wedstrijd.   Op dat moment was de wedstrijd niet echt belangrijk meer, maar kwam het er op aan om Nono op een zaterdagavond van die camion te krijgen.  Voor hetzelfde stonden we daar wel lang te wachten.  

Een vriendelijke man kwam ons helpen met een lege trailer, maar dan de hengst van de camion nemen en op die trailer zetten.  Naast een drukke autostrade,  niet evident.  Ook al is er hulp opgeroepen om met extra signalisatie te helpen.
Je zit daar in de schemerdonker met een jonge hengst..

Marnick zelf nam Nono, en bracht hem naar de trailer.  Ze reden verder en konden zelfs nog deelnemen aan de wedstrijd.  Een nulritje, daar is Nono goed in!   Zelf heb ik het niet meer kunnen zien.  Gelukkig werden we nog 's avonds geholpen, en heb ik in Opglabbeek toen nog wel Dirk Demeersman zien rijden bij de 7-jarigen met Leandro, en kon ik Nono terug veilig mee naar huis brengen. 

Dit jaar konden zowel Patrik als ikzelf ons niet vrij maken zaterdag avond.  Onze jongens Marnick (19) en Thibeau (17) zouden het zelf doen..  Ondertussen hebben we de 4-jarige hengst Impress van 't Kattenheye (v. Indoktro van 't Kattenheye)  mee, en dan Nono vd Withoeve bij de 6-jarige hengsten.   We waren al heel content dat ze er veilig geraakt waren vorige zaterdag.   Met Impress hebben we er een heel fijn sportpaard bij.  Nog een beetje ervaring moet hij opdoen, maar dat komt zeker in orde.   Die nulritjes gaan zeker komen.  Dan was het uitkijken naar Nono.    Marnick is mede-eigenaar van Nono, maar heeft er voor gekozen om tijdelijk zijn jongere broer Thibeau er mee te laten rijden.    Zaterdag was het nog maar de 2e keer dat Thibeau met Nono reed, en ze moeten nog wat meer een combinatie worden.  Een beetje speels onderweg, maar hoe voorzichtig en vermogend is Nono toch !  In de 2e fase deden ze het snel en foutloos, goed voor de 6e plaats!

Onze neef Jeroen De Winter reed met 3 hengsten.  Hij wist het met de 4-jarige Pegase van 't Ruytershof, 6-jarige Nixon van 't Meulenhof en 7-jarige Mugano van 't Klapscheut knap foutloos te doen. 

Op zaterdag 16 februari hebben we de 3e manche van de hengstencompetitie.  Dan kunnen we in de buurt blijven, op het Azelhof in Lier. 

Daar waren we het voorbije weekend graag te gast.   Patrik rekende er op Jericho Dwerse Hagen en Virocondo Z.   Op donderdag was er een mooie 6e plaats voor de 8-jarige Virocondo Z (Va-Vite x Lys de Darmen).

Zowel Jericho als Jacobien (met Thibeau Spits) deden het prima op vrijdagavond in de LR 1.45m proef, maar ze kregen jammer genoeg ieder een fout, en misten zo de barrage.  Herkansing kregen ze tijdens de Grote Prijs op zondagmiddag. 
Het was geen gemakkelijke opdracht,  maar voor Thibeau en Jacobien lukte het op de basisomloop foutloos af te leggen!
Slechts 11 combinaties slaagden in die opzet, en zo mocht Thibeau als voorlaatste aan de barrage  beginnen.  Hij probeerde het echt wel, en lang zag het er prima uit. Tot de laatste wending voor de laatste lijn. Daar kwam de afstand iets te dicht,  kwam er de fout, en kwamen ze een beetje uit hun ritme in die laatste lijn.  Uiteindelijk een 9e plaats, maar bijzonder tevreden met de inzet die Jacobien weeral toonde.    

H
et weekend van 14 tot 17 februari is er opnieuw een internationale 2-sterrenwedstrijd in Lier.  Thibeau komt dan met Belissimo en Juragold aan de start.  Voor Patrik wordt het Kapitano en Classic Touch.   Ook Jeroen De Winter komt naar CSI** Lier met Gretel S en Karmelita van den Dries.  

Marnick, Catherine en Lauranne Spits blijven bij ons thuis op stal.  Daar is de Lrv indoor van het gewest Mechelen , waar ze met hun paarden starten.   Marnick rijdt heel wat leuke jonge paarden, waaronder Onno (Contadora vd Helle x Limbus).    Lauranne heeft ondertussen Va-Vite toevertrouwd aan haar zus Catherine.   We zagen ondertussen super trainingen van Lauranne met Dolce Vita ( Darco x Saygon) en met Ceres (Cento x Nabab).     Voor Catherine doen Va-Vite en Freestyle vd Withoeve ook extra hun best.   En zo blijven we volgend weekend allemaal echt in de buurt.  

We volgen wel graag volgend weekend een andere wedstrijd.  Die van Hongkong..  Onze Chinese vriend You Zhang zal er deelnemen met Caesar en Donna.    We kunnen ons inbeelden dat het voor You wel moet aanvoelen als een bijna-thuis wedstrijd.   Maar daar ging dan wel een hele voorbereiding voor hem aan vooraf..   Benieuwd...