01-07-2013

Jeroen; Belgisch Kampioen Juniors!!!! En weer met zijn Gretel !

Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn.   Waar het enkele maanden geleden in Lummen eerder het paard Gretel in de picture liep, bij de overwinning van het Belgisch Kampioenschap 7-jarige paarden, is nu helemaal de eer aan Jeroen.

Met dezelfde Gretel, waar hij dus eerder al een Belgische titel mee haalde, is hij er in geslaagd het Belgisch Kampioenschap van de juniors te winnen.   Dat is de leeftijdscategorie van de ruiters tussen 15 en 18 jaar.

Een zware reeks, met heel wat talent.  Zowel bij de paarden, als bij de ruiters.  Deze keer konden we Gretel en Jeroen niet als favoriet aanduiden, omdat voor een 7-jarig paard zo'n kampioenschap toch wel een hele opdracht is.
Gretel was daar zeker bij de jongste paarden, en niet zoveel ervaring op dat niveau.

Op de openingsdag was er één fout voor Gretel, en die 4 strafpunten zouden meegenomen worden naar de rest van het kampioenschap.  In de tweede kwalificatie verliep het wel vlekkeloos, en Jeroen startte op zondag aan de finale met 4 strafpunten.
Er waren nog enkele combinaties met een blanco score, maar in de eerste finaleronde was Jeroen de enige die het volledig foutloos deed.

Ook in de tweede omloop deden Jeroen en Gretel het foutloos!  Op dat moment stond Antoine Deprez aan de leiding, met slechts 2 strafpunten voor tijdsoverschrijding.  Tot aan de laatste hindernis zag het er naar uit dat het kampioenenlint en de titel voor Antoine Deprez zou zijn, maar daar dan toch een fout..  Met 6 strafpunten was Antoine Deprez zeker van het zilver, Jeroen zeker van goud!!

Voor de bronzen medaille moest nog een barrage verreden worden met de 8-punters.    Daar verliep de barrage in het voordeel van Leonie Peeters.  Op de 4e plaats Beau Van Dousselaere, en een  5e plaats  voor Vicky Van de Poel, en 6e werd Gilles Thomas.   Alle resultaten van het BK juniors en Youngriders via de link. 

Eén van de verschillen met het BK in Lummen, was dat er deze keer niet veel supporters konden bij zijn..    We hebben toch wel mee  gesupporterd van op afstand dan..

Een ander verschil is dat Jeroen een dag na zijn titel van Lummen al opnieuw op de schoolbanken zat.  Deze keer is het dus wel degelijk vakantie, en die titel heeft hij nu toch even mogen gaan vieren..    Het is hem van harte gegund!

Jeroen was gisteren trouwens ook al in goede doen met zijn 6-jarige hengst Vondel DH Z (Va-Vite x Darco).    Hij won er de finale van de 1.25m rubriek.   De volgende stap voor Vondel is om zich proberen te kwalificeren voor het BK 6-jarige paarden in Gesves.    En dan moeten we als supporter zelf de voeten op de grond houden, maar toch.     Dit jaar heeft Jeroen aan 2  BK's meegedaan, en allebei gewonnen..   Het ligt soms op een heel klein plaatsje, maar het dwingt bij ons toch zelf heel veel respect af.    In Gesves komt Jeroen waarschijnlijk met enkele paarden in actie.  Ook zijn broer Jorgen mocht het er op wagen.  Eerst de selectie goed afwerken, die is voorzien op 30/7 en 31/7/13.     


Bron foto: Kristof De Pauw