05-10-2018

Jeroen De Winter opgenomen in A kader VLP Talentenplan!

Onze roots liggen zeker bij LRV, en al wat er met te maken heeft..    We hebben het ooit allemaal gedaan, de Hanswijkprocessie, de processies in het dorp, maar begin dit jaar kwam er de vraag om mee te doen bij Troupe.
Een spectakel in ons eigen dorp om  100 jaar einde van Wereldoorlog I te vieren.

Op sociaal gebied moeten we al zoveel aan ons voorbij laten gaan, door een drukke jumpingkalender, maar hier hebben we dan toch tijd voor vrijgemaakt.

Deze week is er al prima geoefend, en we zulen zaterdag de volgende combinaties aan het werk zien tijdens de Springcarrousel op muziek, onder kunstlicht,  en voor zo'n 2.500 aanwezigen op de tribunes..

Lise Fol (Lordy), Zoë Verschooten met haar pony, Lauranne Spits (Va-Vite), Catherine Spits (pony Galinka), Thibeau Spits (Lancelot van 't Heike) en Patrik Spits met Classic Touch DH.

Ook de paarden genieten toch wel om eens iets anders te doen, dus we zijn benieuwd hoe ze het er zaterdag van afbrengen. 
Het is jammer genoeg volzet,  maar we proberen achteraf wel de video's er van te bezorgen.  


Onze roots bij LRV, het gaf ons goesting voor de sport, maar om de kinderen op sportief gebied verder te laten ontwikkelen, was de overstap naar VLP met de nationale en internationale wedstrijden een op dat moment logisch vervolg.

Leren met je ogen,  je proberen te meten met de betere ruiters van je leeftijdscategorie.   Dat heeft bvb onze neef Jeroen De Winter altijd gedaan, en we hebben hem graag zien groeien en ontplooien.    We zagen hem vroeger graag bezig met zijn jonge pony's, om die op te leiden tot het hoge  niveau;  hetzelfde doet hij met zijn paarden.   Een voorbeeld voor onze jeugd, en we mogen niet klagen. Ook onze kinderen hebben begrepen, dat het de enige manier is.  Zelf opbouwen, en werken.  

Jeroen was al jaren opgenomen in het B kader van het VLP talentenplan, en vorig jaar als High Potential opgenomen.  Dat hij deze week telefoon kreeg, dat hij nu opgenomen is in het A kader, dat deed ons allen zeker plezier.  Alle steun om te helpen op dit niveau te komen of te handhaven, is zeker welkom.  We zijn bijzonder dankbaar dat we al jaren mogen rekenen om Jeroen als lesgever bij ons voor de springruiters van onze VLP Club Groentenjumping, kennis die hij wil delen! 

We blijven zelf ook goed trainen, en naast het optreden op zaterdagavond, hebben we ook in het Azelhof onze eerste indoorwedstrijd.  Jeroen,  Marnick, Thibeau en Patrik zullen er deelnemen.  Ook onze Chinese vrienden Li Yaofeng en You Zhang zullen deelnemen in het Azelhof in Lier.  Proberen de jongens wat extra ervaring te geven, om met onze paarden op concours te gaan. 

We hebben ook altijd zelf proberen te leren met onze ogen, gewoon door mensen bezig te zien.   We kennen heel wat mensen die op een ongelooflijk goede manier met paarden kunnen omgaan, en daardoor ook een voorbeeld zijn.   Iedereen in de paardenwereld kent de Nederlandse ruiter Bert Romp als een paardenman in hart en nieren, die als ruiter en coach het allerhoogste niveau heeft gehaald, en met respect voor andere ruiters, eigenaars,... Altijd even vriendelijk en attent...   Na een tragisch ongeval eergisteren met een trap van een paard, is hij gisteren helaas veel te vroeg overleden. 

In eigen land is deze week ook afscheid genomen van een man die toch heel wat heeft betekend, naar opleiding van onze jeugd.  Ook Chris Ruysen was veel te jong.. We bieden beide families onze deelneming aan, en wensen hen veel sterkte.