27-12-2016

Jeroen 2e in de 1.30m U25, Lauranne 4e met Hightrick JM! Verdi over muur van 2.15m in Westerlo!

 Op kerstdagavond is Patrik nog met Donckervoort en Verdi vd Withoeve naar de krachtproef op stal Cavaro in Westerlo getrokken.  Of dat een ideale voorbereiding was voor Jumping Mechelen, weten we niet meteen.  Op maandagavond in Mechelen gaf Verdi een nog iets vermoeide indruk, maar die fouten in het Belgisch indoor Kampioenschap kijken we dan graag door de vingers.
Want hoe goed heeft hij het gedaan op zondagavond!  Als enige maar liefst over de muur van 2.15m gesprongen!     Ook Donckervoort deed het zondag uitstekend, met een 4e plaats na een perfecte sprong over 1.95m.

Donckervoort heeft een dag meer om te recupereren, en zien we graag aan het werk tijdens de Sires of the World op dinsdagavond 27/12.    

Wie er fris aan de start kwam, dat was Jeroen met Juice van het Meerdaalhof.  Een mooie 2e plaats in de 1.30m proef CSI-U25 in Mechelen.  Spijtig dat hij 's avonds met Gretel een fout kreeg in de 1.40m CSI-U25, ze toonde zeker een goede vorm. Dat belooft!

Vanaf 28/12 komt Patrik in actie met Dolce Vita, Belissimo en Verdi vd Withoeve in de CSI**.  Resultaten zijn te vinden via deze link.    Als je er live niet geraakt, kan je van thuis uit ook mee kijken via de live stream. 


We waren gisteren heel blij om onze kleine Lauranne Spits zo te zien glunderen.   In het stijlspringen DL keek Hightrick nog even vreemd op van het podium.  Het zullen haar punten gekost hebben, want net buiten de prijzen op een 4e plaats.   In de finale van de jeugdcup op de B piste, reed ze een mooie ronde, goed voor de 2e plaats! En een plaats in de super finale pony's grote maat.

Die superfinale met 7 deelnemers in pony's grote maat werd mee gejureerd door toppers zoals Marc Van Dijck, Ludo Philippaerts en Kim Thiry.    Lauranne en Hightrick deden het opnieuw mooi, en ze werden  beloond met de 4e plaats.  Naast haar goed gevoel, kreeg ze toch enkele complimenten van o.a. Ludo Philippaerts. Heel fijn!  We willen vooral onze jeugd  bedanken, die met een grote groep zijn komen supporteren.    Onze ruiters waren hierdoor extra gemotiveerd. 

Vandaag komen naast Patrik in de Sires, ook nog Jeroen in actie bij de U25 en de 5 jarige goedgekeurde hengsten met Leandro.   Astrid Rooms zien we graag aan het werk met Jericho Dwerse Hagen in de hengstenproef van de 7-jarigen.   Ook Catherine en Lauranne komen in actie bij de mini-steeple...    

Vanaf morgen komt ook Thibeau sportief in actie, met Kadans en Cleostrade in de 1.20m ponyproef.   Het wordt voor Thibeau pas echt spannend in de 1.25m ponyproef op 29/12 en de 1.30m ponyproef op 30/12.  We duimen dat onze pony Cleo er klaar voor is..