19-01-2015

Jeroen en Gretel winnen GP Gold Azelhof! Nu hopen dat hij het ook als hengstenhouder maakt..

 Foto's zeggen vaak meer dan woorden, met dank aan fotografe Tess Dewerie dit dit weekend op de indoor bij ons in de piste aanwezig was.  

Z
aterdag stond in het teken van de pony's, waar onze kinderen het eigenlijk fantastisch hadden gedaan.   Het meest blij waren we met Catherine Spits, pas 9 jaar geworden, maar ze bleef altijd ver in de schaduw.    Sinds ze haar pony Flore heeft gevonden, is ze beginnen te groeien en in zichzelf gaan geloven.  Tot vorige week geloofde ze zelf nog niet dat het haar zou lukken met haar andere witte pony Calvin.  Maar wat een topritjes hebben we haar zien doen op zaterdag!

Niemand minder dan internationaal ruiter Marc Van Dijck was aanwezig om in de voormiddag de stijl te beoordelen.
In B beginnelingen (70cm) werd ze 2e met Flore, maar met een topscore van 89% won ze de reeks C beginnelingen met Calvin. In de namiddag op snelheid stond er ook geen maat op Catherine.  Ze won BB met Flore, en in de reeks C beginnelingen moest ze terecht haar meerdere erkennen in Merel Verbruggen met Vanilla.  We hebben enorm genoten om Catherine aan het werk te zien, van een kantelmoment gesproken!

Onze andere kinderen zijn al langer goed bezig, ook al is het regelmatig met ups and downs.
Respect voor alle lesgevers die hun tijd en inzet voor hen opbrengen, het begint toch bij de opleiding en goede pony's.  
Wekelijks geeft ook onze neef Jeroen De Winter onze kinderen les.   Hij heeft zaterdagavond zelf nog eens voorgedaan hoe het moet!

Op voorhand stond via o.a. Equnews al aangekondigd dat er heel wat topruiters op de affiche stonden van de Gold Cup in het Azelhof.   Joe Clee, Daniel Deusser, Harry Smolders..  maakten allen hun opwachten in het Azelhof. 

Het was onze neef Jeroen De Winter die zijn kleine merrie Gretel terug in super vorm heeft, en met de overwinning naar huis mocht!   Volgende maand op 26 februari wordt Jeroen 18 jaar, tijdens de CSI** Gent.   Het is dan ook knap wat hij op zo'n leeftijd weet te presteren.   Vorig jaar moest hij door ziekte van Gretel afhaken voor het Europees Kampioenschap van de juniors.  Laat ons hopen dat ze deze vorm kan aanhouden, en dat het dit jaar wel mag lukken om deel te nemen.

Hij heeft zeker en vast met deze Gretel een toppaard op stal staan; hierbij nog een foto uit de oude doos, samen met vader Erik De Winter, net na de overwinning op het BK van de 7-jarige paarden, nu bijna 2 jaar geleden. 

Jeroen gaat ook op andere terreinen zijn kansen wagen.  Hij zal de volgende dagen mee de hengst Leandro VG (v. Gitano) voorstellen op de BWP Hengstenkeuring.  Hij gelooft alvast in zijn kansen en kwaliteiten.  Benieuwd of de jury hem mag volgen! Meer info over de hengstenkeuring via de website van het www.bwp.be.  

Iedereen wil werken aan zijn/haar ambities.  Zo willen onze jongens Marnick en Thibeau Spits dit jaar deelnemen aan het BK van de pony's en Thibeau ook nog aan dat van de scholieren.  Het is dan ook nog een hele klus om daar tegen klaar te zijn.  Op gewestelijk niveau bij de pony's doen ze het alvast super, en zijn ze momenteel enkel voor elkaar concurrenten..   Ook dan gaan ze er echt helemaal voor.  In de stijl was Kadans met Thibeau de meest stijlvolle in de hoogste reeks D midden,  op snelheid werden ze geklopt door Esmee en Marnick!

Thibeau zal de volgende provinciale selectie-indoor van LRV Antwerpen nu zondag 25  januari missen, door een skivakantie met zijn school.  Marnick kijkt alvast uit om deel te nemen in Broechem voor deze  2e M indoor.  Zeker van selectie is hij al wel, na de winst van de eerste M indoor met Esmee.      Ook onze dochter Lauranne Spits komt aan de start op 25 januari met Tino Ankers en Cindy in B licht.  Nichtje Nathalie De Winter zal er ook zijn met Obelix.  Ze waren zeker en vast in vorm vorige zaterdag, dus zij hopen volgend weekend een selectie voor de provinciale indoor binnen te halen!