27-02-2015

Op zijn 18e verjaardag wint Jeroen met zijn Gretel GP kwalificatie Gent!

Al enkele weken keken we uit naar 26 februari, de dag dat Jeroen 18 zou worden en met zijn Gretel richting CSI Gent zou trekken.  We gingen wel eens tijd maken om in Gent samen die verjaardag te vieren!
Tot het dan zo ver is. 

Per ongeluk een afspraak met de tandarts voor de kinderen, de kinderen die bovendien ook nog springles hebben en daarbij de nodige assistentie verwachten van de mama, dus van ons bezoek aan Gent en die verjaardag mee vieren kwam niet veel meer in huis.  Gelukkig hebben we wél een delegatie die alle plannen opzij laat, en wél de tijd neemt om naar Gent te trekken.   Grootvader Jos Ceulemans, nonkel  Patrik Spits (uiteraard ook deelnemer in Gent), en papa Erik De Winter zouden er wel zeker bij zijn, en in onze plaats mee supporteren en vieren.

Op dat moment dachten we uiteraard enkel aan de verjaardag vieren, maar achteraf bleek dat ze ook een overwinning mochten vieren!    Toen Jeroen met zijn Gretel (v. Corland)  in de piste kwam, stond Niels Bruynseels na een super snelle rit met Domingo aan de leiding.  Jeroen deed er zo maar even 3 seconden af!!!   Achteraf zou Bart Clarys nog een heel goede poging doen naar de tijd van  Jeroen, maar hij klokte een halve seconde trager af.  Proficiat Jeroen, jij bent voor ons een super talent, en hetzelfde kunnen we ook zeggen uiteraard van Gretel.

Er zijn heel wat mensen die van dichtbij de carrière van Jeroen hebben kunnen opvolgen, ook van in de ponyperiode.  Eén van die personen is Jeannine Laseur, waar haar dochter Tatjana in dezelfde periode als Jeroen bij de pony’s reed.  Jeannine supporterde voor heel wat  kinderen, maar uiteraard vooral voor haar dochter “Tatje” met haar pony Spirit, die ooit zelf de nationale titel indoor haalde in de kampioenenreeks C midden.  Het was altijd heel fijn om te zien met welk enthousiasme Jeannine er altijd stond.  

Jeanine was al een tijdje ziek, en we wisten dat het niet goed ging.   Gisteren waren we in de piste, van op een afstand de wedstrijd in Gent aan het volgen.   Nathalie was gekluisterd aan de computer via Horse-Live en zei bracht ons op de hoogte via telefoon.   De proef was nog bezig, en ons Wendy kreeg telefoon. Het werd stil, we dachten dat Jeroen er was afgereden, maar daarvoor was het bij ons Wendy te stil.   We leren best wel omgaan met winst én verlies in de sport.  Deze keer was het ander nieuws, slecht nieuws.  Jeanine had haar strijd gestreden, en was niet meer.   De overwinning van Jeroen is voor even, dit verlies is voor altijd. We leven mee met de familie en vrienden van Jeanine, haar man Jan en dochter Tatjana Embrechts.

Binnenkort hebben we met Pasen de wedstrijden van de Groentenjumping, en daar was Jeanine altijd trouw aanwezig.     Vanuit het Groentenjumping-team was er deze week nog slecht nieuws.  We kunnen ook steeds rekenen op de hulp van Dirk De Smedt (LRV Lennik) bij de organisatie van de concours.   Daar overleed Daniel De Smedt, vader van Dirk, op 64-jarige leeftijd.  We leven  ook mee met de familie en vrienden van Dirk.

We moeten soms stil blijven staan bij de echt belangrijke zaken in het leven, maar uiteraard vraagt ook onze sport heel wat tijd en aandacht.  Patrik kreeg pech in de kwalificatie voor de GP met Dolce Vita.  Lange tijd zag het er prima uit, tot op het einde.   Vrijdag is het herkansing, en dan hopen we hem samen met Jeroen aan het werk te zien in de GP in Gent op zaterdagavond.  

De jongens Marnick en Thibeau Spits zullen zaterdagavond hun eigen wedstrijd springen, net over de grens in het Nederlandse Rozendaal.  Daar komen Esmee en Kadans aan de start in het ponycriterium.    Ook de 7-jarige merrie Orchid's Gail (Kanshebber x Justice) springt er de 1.10m proef.  Gail is de laatste tijd in bijzonder goede doen, en valt net buiten de selectie van het nationaal kampioenschap in Oud-Heverlee.   Gail is opgenomen in onze selectie voor de Troostwijk-veiling.  Alleen als we via die weg een goede thuis vinden voor haar, mag ze vertrekken.  Anders zal achteraf ook Thibeau deze fijne pony mee op zijn lijstje krijgen..  Wordt vervolgd.