18-11-2013

Jeroen en Va-Vite doen het uitstekend, 6e in GP Wieze!

Ongelooflijk fier, dat zijn we op onze neef Jeroen De Winter.    What's in a name, maar zijn grootste kwaliteit is het feit dat hij zo koel kan blijven.  En uiteraard dat hij zo stijlvol zijn paarden door het parcours kan loodsen.

Op zaterdagnamiddag was er de finale 1.40m Gouden Laars, met een tweede plaats voor Jeroen en Gravin van het Netehof.  Eén fout in de basisomloop was er teveel aan, om een barrage uit de brand te slepen. 
Op zondag lukte het voor Jeroen wel om door te stoten in de barrage, en niet in de minste proef!    Hij deed het helemaal foutloos in de CSI** Grote Prijs van Wieze.
Spijtig was eigenlijk dat hij hier in de enige landgenoot bleek te zijn..    Uiteraard hadden we het ook wel bijvoorbeeld gegund aan onze eigenste Patrik Spits, die voor het eerst na het BK in Lanaken terug met Withney aan de start kwam.
Voor haar eerste indoorwedstrijd in een kijkerige piste, moeten we toch tevreden zijn.   Ergens wel jammer, want ook telkens zo dichtbij een barrageplaats in de rankingsproeven.  Eén fout op hindernis 2 op zaterdag, en één fout op het laatste element van de driesprong beslisten er anders over.

Maar dan terug naar Jeroen en zijn barrage in de Grote Prijs.   Jeroen reed een prima barrage, waar zijn tijd goed geweest zou zijn voor een 3e plaats, maar.. net die fout op de laatste hindernis!    Toch een prima prestatie, en dit smaakt naar meer.  We hopen echt voor Jeroen dat er nu wat meer deuren mogen open gaan, naar 2-sterren niveau wedstrijden.
Deze keer was hij er echt in laatste instantie maar bij, door afmeldingen van andere ruiters.
Volgende week is er dichtbij huis nog zo'n mooie wedstrijd, met de CSI** Lier.   Graag zouden we daar supporteren voor Patrik én Jeroen..     Wordt vervolgd vanaf donderdag 21 november, maar toch fijn om jumping met de familie te beleven.

Dat was zondagochtend niet anders.  Vooraleer dat Patrik en Jeroen naar Wieze gingen, zijn ze nog op de gewestelijke LRV wedstrijd komen coachen.    Voor deze 2 mannen is goed niet goed genoeg..    Ik vond persoonlijk dat Kadans van de Groenheuvel het fantastisch deed in de reeks D midden, zijn debuut met Thibeau.    Over Kadans was iedereen het eens, maar Thibeau moest nog meer zorgen voor de verbinding, meer zijn been er aan...  Nuttige tips die hem in de namiddag nog van pas zouden komen.

In de namiddagwedstrijd barema A deed Kadans het echt uitstekend.    In het gewest Mechelen hebben we dit jaar weinig deelnemers in deze reeks, maar het was de voorbereiding naar de eerste provinciale ontmoeting van de pony's.  Gisteren won Kadans zowel in stijl, als de barema A wedstrijd.  Het gevoel zit goed naar volgende week, voor de M indoor in de rijhal van Kontich op 24 november.     Een dag eerder mogen Marnick (Kadans van de Groenheuvel) en Thibeau (Hightrick) naar de halve finale van het stijlrijden pony's in manège 't Overdijk in Moerzeke.    Gisteren waren Thibeau en Hightrick ook alvast in goede doen met winst in de stijlwedstrijd D licht, en een derde plaats in de Barema A wedstrijd. 

Het zou bijzonder zijn mochten beide ponyhengsten het maken tot in de finale in Mechelen.  Voorlopig staat Thibeau op de 9e plaats in de voorlopige ranking, Marnick op de 11e plaats bij de grote maat.      35 pony's in totaal (grote maat en kleine maat) mogen door naar Jumping Mechelen.  En dat is en blijft voor onze kinderen dé jumping van het jaar..


Bron foto: Galop