09-12-2014

Jeroen in topvorm, in rechte lijn naar Jumping Mechelen ! Mooie collectieve prestaties in Azelhof.

 Nog altijd 17 jaar, maar voor zijn leeftijd toch zo volwassen.  Dan hebben we het over onze neef Jeroen De Winter.   Zelf heeft hij zijn merrie Gravin van het Netehof, gefokt en in eigendom van zijn grootvader Roger De Winter, van nul af aan opgeleid.
Dochter van Darco, en dat staat dikwijls garant voor heel wat vermogen.    De laatste keren dat we ze in actie konden zien, was het al duidelijk. De vorm was aan het komen, en zaterdag mocht Jeroen daar de vruchten van plukken.

In aanloop naar Jumping Mechelen toe, was er toch best wat volk komen opdagen op de Gold Cup in het Azelhof vorige zaterdag.   Voor velen is het dan een test of hun paarden de juiste vorm te pakken hebben, en bij Jeroen mocht dit een geruststelling genoemd worden.   Met Gretel en Habelle kan Jeroen de internationale rubrieken U 25 rijden,  voor ruiters onder de 25 jaar.  Gravin houdt hij voor de Belgian Breds en het Vlaams Kampioenschap.   Gretel en Gravin sprongen vorige week mee in de Grote Prijs Gold Cup in het Azelhof.  Slechts 3 combinaties bleven foutloos in de barrage, waar Jeroen met Gravin de overwinning wist te behalen.  Hij hield 2x een klepper van formaat achter zich, want ook op de 3e plaats stond Jeroen met Gretel na een foutloze barrage.   Alleen maar "Jeroen-en" in de top 4, maar dan wel Jeroen Appelen op een 2e en 4e plaats. 

Voor Patrik wordt het dit jaar een rustig Jumping Mechelen, maar zeer tevreden met deelname aan de CSI** rubrieken met Dolce Vita.    Zij zal het volgende weekend aan de start komen van CSI** Lier in het Azelhof, samen met Abine V.

Vorige zaterdag had Patrik de merrie Wish goed aan het springen, met een 3e plaats in de 1.30m Gold Cup Azelhof.     In elke prijsuitreiking op zaterdag was onze stal goed vertegenwoordigd, met ook de overwinning in de 1.20m rubriek voor Zaid Raad met Tennessee.   Deze Tennessee maakte deel uit van de Troostwijk-veiling, maar was daarvoor ook al wel regelmatig op wedstrijd geweest met  Zaid.  Rijden voor een handelsstal is niet altijd evident, en soms willen we ook wel een wedstrijdpaard op langere termijn houden.    We hadden Zaid beloofd dat als Tennessee naar ons idee niet genoeg zou gaan, dat we ze zouden inhouden en haar zeker een jaar zouden houden zodat hij zich als ruiter verder kon ontplooien.   Heel vreemd dat de kenners haar kwaliteiten op de veiling niet hebben gezien, want we hebben ze voor slechts 6.000 euro ingehouden en woord gehouden. 
Sindsdien heeft Zaid ons echt wel bedankt door ons te trakteren met mooie sport, en ritten uit het boekje...
We hopen dat Zaid en Tennessee het volgende jaar nog kunnen groeien in de sport, en nog veel succes en plezier kunnen beleven.

Het volgende weekend trekken zowel Jeroen als Patrik opnieuw richting het Azelhof, voor een internationale CSI** van 12 tot 14 december.   Jumping Mechelen komt er dan wel heel snel aan,  dat staat al jaren met stip op de agenda, en gaat door van 26 tot 30 december.