18-09-2018

Jeroen stunt in Zangersheide.. Winst met Mystic op het WK 6-jarigen!

Na de drukke weken die we achter de boeg hebben met de veiling, en een belangrijk China-project, gingen we ons concentreren op de sport.
Er stond meteen een heel belangrijke wedstrijd op de agenda,  ééntje waar we al jaren naar toe gaan, en al even lang dromen van ooit mss eens een titel daar, met de bijhorende Wereldbol..

Onze neef Jeroen De Winter is geen dromer, hij is een werker.  Dat heeft hij van geen vreemden, schoonbroer Erik en onze zus Wendy zijn geen slapers.   Altijd ijverig bezig, en durven te ondernemen.

Ze hebben een lange termijn visie, en ze zijn al jaren aan hun stal aan het opbouwen.   Wat een knap management, ze stonden er in Lanaken!

Met 3 aan de start, en als een collega-ruiter iets loyaler en beter op tijd zou gaan afmelden zijn voor de finale van de 7-jarige paarden, dan zou hij aan de volle 100% in de finale gezeten hebben.  Drie paarden nam Jeroen mee richting Lanaken, en het scheelde geen haar of hij mocht met alle 3 door naar de finale!!

Leandro was immers 41e, terwijl er maar 40 naar de finale mochten.   Als iemand afmeldt voor de finale, mag de plaats ingenomen worden.  Daarom werd Leandro ook niet in de troosting gestart, maar voorgesteld bij de veterinaire keuring, die de finale voorafgaat.   Je hoopt nooit op pech voor een ander, maar omdat Leandro zo top had gesprongen, zou hij toch een waterkansje nemen om een plaats in te nemen, voor het geval dat...   Nu blijkt dat er idd maar 39 zullen gestart zijn bij de 7-jarigen..    Maar in dit geval werd er 6 minuten voor aanvang van de proef afgemeld, en het had de vooravond moeten geweest zijn.    In ieder geval had Jeroen zijn 2 vosse merries wel naar die finale gereden, en dat zou in ieder geval memorabel worden!!!

We zullen het niet geweten hebben, wat Leandro zou gedaan hebben.  Maar we gaan nooit vergeten wat Jeroen met Mystic wel heeft gedaan!!
Mystic is in mede-eigendom van Erik met de fokker Ronny Thys.   Wat een kwaliteit heeft deze Mystic! Ze heeft deze week over de hele week geen steek laten vallen.  Vooral de manier waarop, super gewoon.     Woorden en beelden zeggen meer dan resultaten. Jeroen won zowaar de wereldtitel bij de 6-jarige paarden met Mystic!  Bekijk zeker even de video van de barragerit zelf,  en daarna misschien ook even de video van hoe het in de VIP beleefd werd door grootvader Jos Ceulemans...   Emoties in de sport..    


Jeroen is altijd een voorbeeld geweest voor onze andere ruiters.   Onze zoon Thibeau Spits was de eerste dag goed van start gegaan met Classic Touch DH bij de 7-jarigen.   Jammer genoeg kon hij de nul niet houden in de 2e kwalificatie.  We zagen toch prima omlopen, ook van Loreen van de Landhoek.  Beide merries wisten zich te klasseren in de troosting van de 7-jarigen. 


Een overwinning is maar mooi als ze kan gedeeld worden,  we willen iedereen, maar zeker ook in naam van Erik, Wendy en Jeroen, bedanken voor de vele warme en oprechte reacties, na de overwinning van Jeroen vorige zondag.
Het is uniek, de locatie en organisatie zijn schitterend, het publiek was dat ook!   Van harte dank, aan iedereen die hier toe heeft bijgedragen.  Coach Dirk Demeersman speelt hier een bijzonder belangrijke rol,  dank ook aan BFE ! Video's
Grootvader Jos Ceulemans tijdens barrage
Barrage Jeroen De Winter & Mystic