21-10-2014

Jonsaunier, zoon van onze Withney topper op veiling Star-Auction. Verkocht voor 260.000 euro.

 Even hebben we dit weekend gevloekt in het Azelhof te Lier.    Niet omdat we Jonsaunier als veulen te vroeg zouden verkocht hebben op onze eerst Feestveiling anno 2010.    Daar kocht Albert Peffer hem als veulen, en dit jaar werd hij de veilingtopper op de Starauction, waar hij voor 260.000 euro onder de hamer ging.

Geluk moet je gunnen, dat hebben we enkele weken eerder ook gedaan, toen het veulen O'Neill van de Kattenheye verkocht werd op de BWP Auction Antwerp.   Deze zoon van Donckervoort uit Freestyle werd er verkocht voor 5.500 euro.  Freestyle zelf werd aangekocht op de eerste on-line veiling, voor minder dan de helft dan het verkoopbedrag van het veulen dat ze toen droeg.

Niet enkel voor Withney is er nog een mooie fokkerij-carrière weggelegd, ook deze Freestyle, een nichtje van Withney heeft de goede genen.

Een dochter van Freestyle komt in de veiling die we nu inrichten, met de mooie Luckara van de Dwerse Hagen.
Ze is een dochter van Freestyle, en momenteel drachtig van Jericho Dwerse Hagen.  Net als Jonsaunier heeft Jericho als vader Vertigo Saint Benoit.     Van Jericho hebben we absoluut het laatste nog niet gezien, hij heeft ook alle vermogen.

Reden om te vloeken hadden we dus niet over de collectie die we hebben gemaakt,  integendeel..

We hebben met spanning de Grote Prijs CSI** Lier gevolgd waar onze neef Jeroen De Winter 1 fout kreeg met Gravin van het Netehof, ze sprongen super.   Ook onze Uletta Dwerse Hagen (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve) deed het uitstekend met 1 fout en een tijdfout er bovenop.    Wellicht is het de laatste wedstrijd geweest die Patrik met deze Uletta heeft gereden.
Uletta komt ook in de on-line veiling die zal afsluiten op 12 november.  
Voor Patrik was het ook zo dichtbij om een nog mooier afscheid in schoonheid te kunnen hebben, dus heel even ontgoocheld, maar heel tevreden over alles wat Uletta voor ons al heeft gedaan en betekend.

De merrie Comptesse vd Withoeve (Sheyenne x Wellington), is bijzonder interessant gefokt, en heeft daarvoor enkele maanden iets minder intens in de sport geweest, maar tijd gemaakt voor embryo-transplantatie.  Haar moeder Perla Epona is de halfzus van niemand minder dan Europees Kampioen Myrtille Paulois (Roger-Yves Bost).    Dit weekend mocht Comptesse terug mee op wedstrijd, en het verliep al terug goed.   Ook een pechfout voor Comptesse in de 1.40m proef op zaterdagavond in de CSI** Lier.    Ook van Comptesse zal Patrik normaal gezien in november afscheid nemen, met dat dubbel gevoel.  Comptesse mag het volgend weekend nog wel mee op concours, dan trekken we naar Sentower Opglabbeek voor CSI** Horses& Friends.

Comptesse wordt vergezeld richting Sentower door  Vichy DH Z (Va-Vite x Jade du Ri d'Asse).  Deze Vichy is een halfzus van Withney, allebei dochters van Jade.      Vichy heeft ook ongelooflijk veel vermogen,  ze staat als 7-jarige aan het begin van een mooie sportcarrière.  Door omstandigheden liep Vichy bij ons op CSI*** St-Katelijne-Waver ook mee in een FEI rankingsproef, en deed ze dit als 7-jarige fantastisch met wel 1 balk op de grond..     Ook Vichy maakt deel uit van onze selectie van de internet-veiling.  Uiteraard hopen we dat ze net als onze 51 andere geselecteerde paarden op een goede plaats mogen terecht komen. 


Voor de professionals raden we aan om niet tot het laatste moment te wachten om de paarden te komen proberen.  We zullen vanf maandag  27 oktober niet meer op wedstrijd gaan, om uitsluitend thuis op stal te kunnen helpen met raad en daad.    Maak gerust een afspraak via mail op kristel@groep-ceulemans.be, via telefoon met Patrik Spits op 0032-475/46.20.79 of Jef Goossens op 0032-499.14.52.83.