20-04-2015

Jos Verlooy; 5e in Wereldbekerfinale Las Vegas tussen wereldtop! Winst voor Steve Guerdat!

We hebben het voorbije weekend genoten om Jos Verlooy in actie te zien in Las Vegas.  Weliswaar moesten we er soms onze nachtrust voor laten, voor het tijdsverschil.   Maar het was de moeite waard!

Steve Guerdat heeft op zijn 10e deelname in een Wereldbeker finale eindelijk de winst binnen gehaald.  Klasse, ervaring en een goed management blijven toch een goede mix voor top resultaten.    

Heel wat minder ervaring op dit niveau heeft de 19-jarige Jos Verlooy, maar dat was er niet aan te zien!   4 manches lang sprong Domino fantastisch, en hield Jos het hoofd koel. 

Achteraf gezien heeft hij in de allerlaatste manche nog een bijzonder dure fout gemaakt, want het had de overwinning kunnen betekenen in de Wereldbekerfinale, maar wat een super prestatie om 5e te eindigen tussen zo'n deelnemersveld.

 Het is een pluim op het werk van Nena en Axel Verlooy en het hele Euro-horse Team.

Het doet ons ook plezier om Jos ook elk jaar bij ons op de Groentenjumping aan het werk te zien.  Ook dit jaar met Pasen was hij trouw op post.
Toen hadden ze ook de 8-jarige Veneto DH Z mee, een zoon van Va-Vite uit onze merrie Withney vd Dwerse Hagen.

Dan komen we bij de internet-veiling, die toch ook de nodige spanning met zich meebrengt.  Daar zal straks ook een volle broer van deze Veneto DH verkocht worden, met Jaidan.  
M
et een andere volle zus van Jaidan had onze zoon Thibeau Spits vorig jaar nog puike prestaties geleverd, met o.a. een 4e plaats op het BK scholieren.

Ondertussen hebben we de statistieken van Troostwijk Auctions even meegekregen.  Er zijn al heel wat biedingen, uit 12 landen.   We hopen toch dat sommige paarden en pony's toch ook hier in de buurt mogen blijven, dat we ze ook verder kunnen opvolgen..     Morgenvroeg weten we zeker waar ze naar toe zullen vertrekken.  De verkoop sluit af straks vanaf 19u.     Ze zijn allemaal de moeite waard; bekijk de hele collectie via deze link.    

Je vindt er concourspaarden met ervaring, jonge beloften, leuke pony's.   Heel wat biedingen zijn er ondertussen ook al genoteerd op de merrie Firenze DH Z.  Ze is een dochter van Withney vd Dwerse Hagen, en daar is het letterlijk 2 voor de prijs van 1.    Volgende maand zal ze haar veulen krijgen, ze is drachtig van de vermogende Jericho Dwerse Hagen.