02-12-2013

Kadans doet het uitstekend in het ponycriterium 1.10m in Sentower.

Vorige week dinsdag was er nog op Telefacts een reportage over de handel van paarden naar China.   Patrik wou het liever met zijn eigen ogen gaan bekijken.  Getuige daarvan deze foto, en reden genoeg om dan ook eens geen wedstrijd te rijden..

Zo was Patrik er bvb niet bij, op de tweesterrenconcours in Neeroeteren het voorbije weekend.   Het doet ons nochtans plezier nu te lezen dat Gregory Wathelet op deze CSI** Neeroeteren de Grote Prijs wist te winnen met Etoile M (v. Toulon).     We hebben enkele jaren geleden zijn talent en kwaliteit van dichtbij mogen meemaken.  Fijn dat hij die verwachtingen, die er destijds toch ook al waren,  nu dan ook weet in te lossen.   Het is de eigenaars Martine Nagels en Eric Boyen van harte gegund!  Van hem hebben we nog één nakomeling met Etoile Vinca (Etoile x Cento Lano x Lys de Darmen).  

In Limburg werd het een druk paardenweekend, met op een boogscheut van Neeroeteren op zaterdag een volgende manche in het ponycriterium in het Sentower park Opglabbeek.    Sommige pony's waren toch onder de indruk van het complex, maar bij Kadans van de Groenheuvel was dit zeker niet het geval.   Onze zoon Thibeau Spits moet nog wat wennen aan de hoogte, en mag het voorlopig met geen enkele pony  proberen op parcoursen van 1.20m.  Eerst moet er een constante en goede reeks komen op 1.10m niveau.

In de proef van 1m leek Kadans te wandelen over de hindernissen.    Dat gaf vertrouwen om achteraf de proef 1.10m te springen.   Vlak voor hij binnen ging, kreeg hij bovendien nog bemoedigende woorden van niemand minder dan Ludo Philippaerts:  "Zie maar dat het goed is, of hij wordt misschien verkocht naar China!".   

Thibeau voelde wel dat het om te lachen was, en Kadans sprong alsof het parcours zelf om te lachen was.   Hij liep gemakkelijk dubbel foutloos,  ze lijken elkaar gevonden te hebben.
Onze andere hengst Hightrick bleef in 1m eveneens mooi foutloos, maar reed hij niet echt voor de tijd.  In de proef 1.10m ging Thibeau wel voluit met Corne's Juliette,  goed voor de 4e plaats.    Daar ging de overwinning naar Thibault Philippaerts, voor Roy Van Beeck en opnieuw Thibault Philippaerts.
In de 1.20m proef pony's was de overwinning voor Alexander Housen met Cycloon Texas.

Op zondagochtend mochten we terug die richting uit, maar dan met onze tweelingdochters Catherine en Lauranne Spits.  Ze mochten deelnemen aan de mini-steeple in  Jim Maastricht.   Een bijzonder mooie en gezellige concours, een leuke ervaring!     Catherine en Lauranne haalden veilig de finish, en meer hoeft dat zeker niet te zijn!    Ze misten eigenlijk hun start, maar deden toch goed mee vanachter in het peleton..   Catherine en Lucifer finishten op een 5e plaats, net voor haar zus Lauranne met Fritske!      Zo'n mini-steeple geldt uiteraard vooral als opwarmer voor het publiek, en dat was zeker gelukt.     Via deze link kan je de video terug vinden, waarbij eigenlijk 2 pony's zonder ruitertjes als eerste over de finish gingen.  De pony Tornado kennen we zelf bijzonder goed, want boekte ook al heel wat overwinningen met onze neef Jorgen De Winter in de mini-steeple van Mechelen.   Hij is blijkbaar nog in super vorm!

Het Nederlands publiek werd verder nog getracteerd door de eigen ruiters met top-prestaties in de Grote Prijs, met winst van Maikel van Der Vleuten en 5 andere landgenoten in de top 10.  

Patrik heeft op afstand kunnen genieten van sport, met o.a. ook nog de winst van Daniel Deusser in de top 10 in Stockholm.  Het liefst van al blijft Patrik nog wel zelf op wedstrijd gaan.

Voor Patrik komt er nu terug een buitenlandse wedstrijd aan; met de CSI Poznan in Polen.  Hij kiest voor Withney, Umosa en Comptesse vd Withoeve.   De wedstrijden beginnen al op donderdag 5 december.