22-10-2013

Kadans van de Groenheuvel; nieuwe ponyhengst toegekomen!

Op het nationaal kampioenschap in de klasse D midden zagen we hem voor het eerst aan het werk, Kadans van de Groenheuvel.  Hij liep daar onder het zadel van Phaedra Polfliet, en vooral in de barrage toonde hij zijn vermogen en wilskracht.  De eerste en tweede plaats waren weggelegd voor Leonie Aertssen, voor Kadans en Phaedra Polfliet op de 3e plaats.

Het optreden van Kadans was toch blijven hangen, en vorige week zijn we hem gaan proberen.  Patrik was helemaal niet gemotiveerd om mee te gaan, er waren al pony's genoeg..   Ik kan hem geen ongelijk geven, maar ik vond toch dat hij deze keer toch moest mee gaan.  Patrik zou hem dan voor het eerst aan het werk zien. 

Diegene die achteraf het meest onder de indruk was, dat was Patrik zelf.    De manier waarop Kadans over hoge hindernissen kan springen, heeft ons overtuigd.   Sinds gisterenavond staat Kadans bij ons op stal, en als alles volgens plan verloopt zal hij de volgende 8 jaar wel ergens in de buurt verblijven.

We konden het Patrik deze keer niet aandoen om opnieuw een pony te moeten kopen, met de angst dat hij hem wel zou durven verkopen..   We hebben een goed doordacht meer jaren-plan uitgedokterd.    We willen de nieuwe eigenaars alvast proficiat wensen, dat zijn de familie De Hornois - Hendricks, met onze zoon Thibeau Spits.     

De fokkers kunnen we wel geruststellen.   Kadans blijkt een graag geziene goedgekeurde dekhengst te zijn.  Naast het sportieve gebeuren, zullen we zeker zorgen dat hij ook als dekhengst beschikbaar blijft in het dekseizoen 2014.  Meer info volgt later.