20-01-2014

Krezip DH mag door naar volgende fase BWP Hengstenkeuring !

Een heel tevreden Jos Ceulemans, na het voorbije weekend in Opglabbeek.  Daar vond in het Sentowerpark de BWP hengstenkeuring plaats, waar de hengsten zich aan de hand en in het vrijspringen moesten tonen.

Eén hengst hadden we ingeschreven.  Krezip DH is een vierjarige zoon van Va-Vite uit Dolce Vita (Darco x Saygon).  Dolce Vita heeft succesvol gesprongen in de hoogste reeks LRV met Gert Dielis.
Grootmoeder Laetitia (Saygon) won destijds als 6-jarige de nationale cyclus met James Peeters.

Ook Krezip is bijzonder respectvol voor de hindernissen, toont vermogen en is bovendien een mooie verschijning.  Dat moet ook de jury gevonden hebben, en hij heeft groen licht gekregen om naar de volgende fase te mogen gaan!

In maart zal hij zich mogen tonen onder het zadel, dan trekt het BWP voor de volgende fase naar het Zilveren Spoor in Moorsele.

Op zaterdagavond was er de eerste manche van de hengstencompetitie.     Een opsteker voor onze vijfjarige hengst Jericho Dwerse Hagen (Vertigo Saint Benoit x Clinton) met een mooie foutloze omloop.
Pech voor zowel Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) en Donckervoort DH (Withaker x Carlino) die beiden 1 fout kregen, en zo konden ze niet door  gaan naar de barrage. 

We hadden zelf een hele dag pony-indoor gehad, en konden 's avonds van op afstand de hengstencompetitie volgen, via www.horse-live.com.
Toch een anekdote die de moeite was om even te melden.
Ook al was het redelijk laat, onze kinderen waren mee aan het kijken.    We hadden voor Zangersheide ook gekeken naar Tobias Thoenes met Levisto Alpha Z, de kloon van Levisto. 
Dat stuk zal onze Thibeau gemist hebben, want we waren toch bezig over de gelijkenissen en verschillen met de echte Levisto.

Toen de 7-jarige hengsten bezig waren, kwam Thibeau er ook bij.  Hij wou supporteren voor neef Jeroen met Vondel.
Tobias Thoenen kwam opnieuw in de ring met Crowntano Z.   Ik stelde me hardop de vraag of dit ook een kloon zou zijn.
"Neen", zei onze Thibeau redelijk zeker, "dat is zeker geen kieken, op Jumping heb ik die al eens bezig gezien en dat  een serieuze jongen".

Tobias Thoenen mag dus gerust zijn, hij heeft een goede reputatie bij de jeugd, en is voor hen zeker geen clown. 
Of Crowntano nu wel of geen kloon is, weten we niet.  Zeker is ook dat Thibeau enig in zijn soort is, en dat best kan blijven..  

's Avonds had Thibeau niet direct de eerste prijs gehaald, maar tijdens de dag was dit weer wat anders.
Hij was in super vorm en dan blijven meestal de resultaten niet uit.
In het stijlspringen moest hij in D licht wel zijn broer Marnick laten voorgaan;   Katinka vd Vrombautshoeve doet het momenteel ook goed, en liet zo Hightrick achter zich.

Vooral de namiddagrubrieken op snelheid vallen bij onze jongens in de smaak.   Daar was er winst voor Thibeau en Happy C in de reeks C midden, winst voor Kadans van de Groenheuvel in D midden,  én nog een derde overwinning voor Thibeau met Hightrick in de reeks D licht. Is dat dan een Hattrick?      
Ook in D licht deden Marnick en Katinka het uitstekend met een foutloze barrage en een derde plaats.   Ze hebben een goed uitzicht op een selectie voor het provinciaal kampioenschap.

Onze dochter Catherine Spits mocht ocharme ervaren dat het een sport is met vallen en opstaan, maar toont zich als geen ander een goede verliezer, waarbij ze haar pony nog wat ondersteunt..
Ze mocht wel de beker in ontvangst nemen met haar andere pony Fritske.    Tweelingzus Lauranne Spits deed het weer uitstekend, maar de concurrentie in  reeks B licht  is nog te moeilijk voor haar.  Zowel met Saartje als met Tino reed ze ook een foutloze barrage, maar te traag voor in de prijzen te vallen.     Winst was er voor Caro Belle de Hornois (Hiawatah), voor ons nichtje Nathalie De Winter (Obelix), en dan onze Thibeau Spits met Empress. Gekoppelde paarden
Krezip DH