20-09-2017

Lauranne en Hightrick provinciaal kampioen Stijl; duimen voor Jeroen en co op WK jonge paarden.

Hoogtes en laagtes, het is met onze sport verweven..    Uitkijken naar een deelname aan een BK seniors, maar wegens medische redenen toch forfait moeten geven na de eerste manche.

Het overkwam Patrik met Belissimo, maar gelukkig zonder veel erg.    Slechte timing, maar er komen nog wedstrijden genoeg!
Of nu heeft Patrik extra de tijd om een goede gastheer te zijn voor het bezoek dat we uit China mogen ontvangen.

We helpen in China bij de ondersteuning van het BFEC (Brother Fortune Equestrian Center), maar deze week is er na enkele constructieve gesprekken besloten, dat er ook een  Vlaamse vleugel zal komen, en dat we dat mee willen ondersteunen en uitbouwen. 

Samen met een sterk team, willen we er voor zorgen dat de Chinese ruiter You Zhang op hoog internationaal niveau kan geraken.  Wij zoeken mee de paarden, omringen hem met goede raad, en engageren ons om hem mee te begeleiden waar nodig.    
Dat doen we zeker niet alleen, zo zal You Zhang getraind worden door Dirk Demeersman.

Voor het BFEC in China hebben we reeds enkele Belgische medewerkers gevonden, om in China alles mee te willen ondersteunen, en we zullen ons team hier in Vlaanderen ook nog moeten versterken.

Ook goede paarden hebben we nodig.  Heb je een bijzonder 4-, 5- of 6-jarige staan met mogelijke potentie van 1.45m, of eentje die al goede resultaten heeft op 1.40m niveau, dan horen we het graag.

Je mag Patrik bereiken via whats app of telefoon: 0032-475.46.20.79.  Mails mogen ook steeds verzonden worden naar: kristel@groep-ceulemans.be.

De bedoeling is dat we blijven genieten van de sport, op alle niveau.    Onze jeugd gaat ook mee werken om het doel op lange termijn te bereiken.  

En dat onze jeugd goed bezig is... Vorig weekend waren we bijzonder tevreden van de ritten van onze Thibeau Spits met zowel Juragold Bormes als Jericho Dwerse Hagen op de CSI*** Bonheiden.   Juragold mocht voor het eerst in de 1.45m ranking class, maar met één beginnersfoutje meer dan OK.     Jericho had er ook duidelijk zin in, en toonde zijn vermogen. Voor hem is 1.45m een plezier om te doen.    Marthe Van Gorp had onze Vesper Lynn mee op wedstrijd, en was ook goed voor een top 5 plaats in de 1.35m.  

De verrassing kwam van onze tweeling Catherine en Lauranne Spits op het provinciaal kampioenschap pony's in Arendonk.  De dag begon goed met meteen een 5e plaats voor Catherine met Sunny in DL.  En daarna wou het eigenlijk niet meer lopen.   Altijd dat tikkeltje pech, er had meer ingezeten.   Nochtans werd Catherine met Wolf nog 3e in CM.  
Uiteindelijk maakten we ons klaar voor de hoogste reeks DM.        Lauranne had eventjes een moeilijk moment in de paddock, maar toch gemotiveerd om vol goede moed binnen te gaan.  Gezegd dat ze gewoon moest trainen voor de volgende keer.   Traantjes weg vegen, Hightrick aansporen.   En daar ging ze.      Ze reed een bijzonder mooie omloop, en ze deed het foutloos!  Tweelingzus Catherine Spits plaatste zich ook voor de barrage met Galinka, na een sterke ronde.     Lauranne deed het voorzichtig in de barrage, bleef foutloos en zou uiteindelijk 5e worden in de barema A.  Catherine nam iets  meer risico's, kreeg een spijtige fout, en zou daardoor 7e worden.   Maar wat een glimlach, toen Lauranne het kampioenenlint van de stijl kreeg omgespeld.   Heel tevreden!!  Want ook onze jongste meiden zijn part of the team.    Op zaterdag waren we immers op wedstrijd op stal Mivaro in Dilbeek, samen met de jongere broer van You, met Zuo Zhang (Zoro voor de vrienden).      Lauranne nam de coach opdracht bijzonder ter harte, ging mee de parcoursverkenning doen, gaf extra tips mee.    En als de pony van Zoro even moeilijk deed, kon Lauranne hem toch eventjes op het juiste pad terug krijgen.  Dat was mooi om te zien, iets voor elkaar willen doen, zo hoort het.. 

Lauranne won de eerste reeks op ideale tijd met de jonge pony Hemingway.   Zoro won de volgende reeks met Kiliwatch.    Ondertussen is Kiliwatch verkocht naar de familie Zhang, maar Lauranne zal helpen om Kiliwatch op niveau te houden.  Af en toe een hogere wedstrijd er tussen, en dan kunnen we er als een echt team samen de vruchten van plukken.   Jong geleerd is oud gedaan.  En hopen dat we nog veel toffe wedstrijden samen kunnen doen.    Volgende week nemen we Zoro alvast op woensdag mee voor een manche van de jeugdcup in De Warre.    Dan zijn we met een heel team op stap.   Nu zondag kijken we uiteraard eerst uit naar het nationaal ponytornooi in Kester.     Lauranne zien we aan het werk met Hightrick,  Catherine mag met Sunny, Fair Faith, Wolf en Galinka.   We hopen dat we van onze familie weinig supporters hebben.    Er is immers die andere belangrijke wedstrijd in Lanaken.    Duimen voor Jeroen met Karmelita, Cleopatra, Krezip DH, voor Matthias Hens met Moncherie, en voor onze eigenste Patrik met Classic Touch. 

M
ogen we ook met zijn allen even fier zijn op onze neef Jeroen De Winter...  Hij heeft  2 jaar geleden zelf een eigen merrie gekocht, dochter van Cadeau de Muze.  Besloten om te laten dekken door Nixon van het Meulenhof, een hengst die hij zelf onder het zadel heeft, en zijn kwaliteiten kan inschatten.  Dat veulen is dit jaar geboren, en Rosie van het Netehof werd al kampioene op het Antwerps veulenkampioenschap.  Ze versloeg er o.a. onze knappe Rozelien (dochter van Jacobien).     Jeroen heeft ze ingeschreven voor de veiling van Prinsjesdag.   Vastberaden om ze niet te gunnen onder de 15.000 euro.  Dan zou hij ze zelf wel verder opleiden.     Maar wie denkt nu op voorhand dat dit veulen zo maar liefst 48.000 euro zou gaan...  Het is de kopers van harte gegund, zo'n toppertje op stal te halen.   Onze Jeroen, ons Wendy en Erik willen we proficiat wensen voor hun inzet,  altijd kalm verder blijven werken.  En deze verkoop is alleen maar gunstig voor de verdere carrière van onze Jeroen zelf.  Soms heb je zoiets nodig, er zijn dikwijls tegenslagen genoeg.      En Jeroen?  Die bleef nuchter achter zijn boeken, en deed vandaag zijn examen theorie voor het C rijbewijs.  2x raden?  Geslaagd!!!