13-05-2015

3 kleinkinderen Ceulemans naar BK jeugd! Duimen voor Gretel, Jacobien, Freestyle en Valence!

Met Jeroen De Winter hebben we een ex- Belgisch Kampioen Juniors in onze familie.    Hij weet als geen ander naar zo'n kampioenschap toe te leven, en zijn topmerrie Gretel (v. Corland) liet onlangs op CSI Lier nog zien dat ze in bloedvorm verkeert!

We gaan dit duo dit weekend alvast aanmoedigen bij hun deelname in het Belgisch kampioenschap Juniors.   Het begint allemaal op hemelvaartsdag 14/5 met de eerste kwalificatie in de Warre, Neeroeteren.

Via deze link kan je alvast de timing en een overzicht van de deelnemers vinden.   



V
orig jaar deed onze zoon Thibeau Spits het ook al best goed, met een 4e plaats in het Belgisch Kampioenschap met Vicenza Rosa (dochter van onze Withney).    Ook dit jaar blijft het niet enkel bij supporteren voor Jeroen, maar nemen we ook heel graag deel aan het BK.
Thibeau heeft sinds vorige week kennis gemaakt met de fantastische ruin Freestyle Dwerse Hagen.   In de LRV middens is hij goed gekend onder het zadel van Rozelien De Beck, en schreven ze in maart '15 nog de nationale titel LRV klasse Midden op hun naam.     Freestyle is een zoon van Concorde uit de merrie Comptesse vd Withoeve, ons heel goed gekend, en waar we nog fijne herinneringen aan hebben.

Vorige zondag heeft Thibeau al het terrein in Neeroeteren kunnen verkennen met Freestyle, in de wedstrijd 1.20m van de Gouden Laars.    Ze deden een perfect rondje, hadden niet geprobeerd voor de tijd te rijden, maar finishten toch mooi foutloos op de 16e plaats op meer dan 100 deelnemers.   

Thibeau kan wel van geluk spreken, want hij mag ook de 6-jarige Jacobien Dwerse Hagen nog een keertje mee nemen voor het kampioenschap!  In Lier lieten ze al fantastische dingen zien, dus met zo'n paarden op wedstrijd mogen gaan, dat is genieten!   Hopelijk kunnen we ook van goede resultaten genieten, we zullen er op voorhand vooral kalm in blijven, en zien wel hoe het gaat.

Er zijn 12 kleinkindjes Ceulemans, en een kwart daarvan doet mee op het Belgisch Kampioenschap!  Ook onze Marnick Spits waagt zijn kans met Valence DH Z (Va-Vite x Emmeraude du Ri d'Asse) op het BK van de juniors.   
Ook op de laatste generale repetitie bij de Gouden Laars zag het er prima uit in de 1.30m proef met een mooie nulronde.  We zijn er ons wel van bewust dat het wel eens heel hoog kan staan,  maar gaan er van uit dat hij met de hulp van coach papa Patrik Spits het er veilig en goed van kan afbrengen.    Na dit weekend zal Marnick een hele tijd geen wedstrijd meer kunnen rijden, met een voorziene operatie aan zijn arm.  Dat hij er dan maar dubbel en dik van geniet bij deze deelname!

4 kinderen, 4 ruiters..   Onze jongens aan het werk op het BK in de Warre, maar ook ons meisjes Catherine en Lauranne Spits hebben een wedstrijd, minstens zo belangrijk!  Ze kijken uit om deel te nemen aan het volgende LRV tornooi, dat doorgaat in de Balendijk in Lommel.  En laat Lommel nu toch op een goede afstand liggen van Neeroeteren.  De timing is ideaal, zodat Thibeau achteraf nog de reeks D midden kan gaan springen.   Kleine Lauranne Spits heeft Hightrick mee getraind deze week, hij heeft er alvast zin in!  Benieuwd of het ook mag lukken voor Thibeau en Esmee bij hun eerste optreden samen op LRV, meteen in de hoogste reeks.       

Catherine rekent op haar pony's Flore en Calvin, voor Lauranne nemen we Tino en Sindy mee richting Lommel, het tornooi wordt georganiseerd door LRV Olmen.

Op het LRV tornooi zijn er op die manier 4 kleinkindjes Ceulemans aan het werk, want ook Nathalie De Winter is er zeker mee present!  

Nog een volgende belangrijke wedstrijd dit weekend, waar graag ook onze aandacht naar uit gaat. Vorige week maakte Patrik al kennis met de Vigaro-zoon Verdi vd Withoeve.   Samen met de 7-jarige Inonstop mag hij mee naar het CSI** in het Azelhof te  Lier van 15 tot 17 mei. 

En tenslotte oefenen onze jonge paarden ook graag op in Pijpelheide op vrijdag, en in Lier Noord op de Pallieterjumping op zondag! Een druk weekend?   Zo druk als je het zelf wil...