19-05-2017

Met Jacobien naar het BK juniors! Dat wordt genieten!! Jeroen met Gretel, Thibeau ook bij pony's.

Het voelt aan als een reünie.  Twee jaar geleden maakten Thibeau en Jacobien samen een geslaagd seizoen mee, met finale op het Europees Kampioenschap Children als kers op de taart.    Daarna is Jacobien samen met Patrik heel constant blijven presteren, en hoe!

Ze is voor ons dan ook heel bijzonder.  Patrik vond het wel eens goed voor Jacobien zelf, om eens een weekend lager te springen.  Af en toe neemt Thibeau ze dan wel eens mee om een 1.30m proef te doen.  Maar  hoe lief van Jan De Vos, Patrik en vake Jos Ceulemans, het team van de eigenaars rond Jacobien, om ze volgende week aan Thibeau toe te vertrouwen om het Belgisch Kampioenschap van de Juniors te springen.  Een grote  dankjewel, deze kans gaan we graag nemen.  

Gewoon fijn om samen die ervaring mee te maken.  Het is een bijzonder straffe lichting juniors, en we gaan kijken wat we kunnen betekenen in dat bijzonder getalenteerd gezelschap.   Normaal gezien zal ook Jericho Dwerse Hagen het BK van de juniors lopen, dit weekend springt hij alvast op het CSI** in Lier met Thibeau.  Patrik  kan meteen zien of het goed is, en er zelf Verdi Van de Withoeve en Belissimo rijden.  Startlijsten en resultaten van dit weekend in Lier via deze link. De 1.35m proef op vrijdag, heeft Patrik alvast kunnen winnen met Belissimo! Prima start zo!  

O
nze neef Jeroen De Winter zal het BK youngriders starten met Gretel, zij gaan als laatste voorbereiding dit weekend de Gouden Laars in Neeroeteren rijden, in de Warre.  Het jeugdfestival in Lier, met de 4  Belgische kampioenschappen voor Children, pony's, juniors en youngriders begint op 25/5, de finales zijn voorzien op 28/5/17.

Hopen dat we in de finales op zondag dan zeker Jeroen en Thibeau mogen terug zien... Meer info over de wedstijden in het Azelhof tijdens het Hemelvaartsweekend en  het het programma via deze link.    Thibeau heeft nog een kans bij de pony's. Daar heeft hij 2 ijzers in het vuur met Kantje's Feiko en Cleostrade. Ook Marthe Van Gorp kan op onze steun rekenen;  Ze gaat haar kans wagen met Vesper Lynn DH Z bij de juniors, waar ze ook haar eigen paard Diamand Star start.

W
e willen alvast ons heel team bedanken dat we al zover zitten.  Volgend jaar zullen we ook normaal gezien onze lady's Catherine en Lauranne Spits aan het werk mogen zien bij de scholieren.  Dat is dankzij de inzet van velen.  
En het begint al vroeg...

Marthe Van Gorp is nu ook in Lier aan het springen met Vesper Lynn Dh Z, daarnet weeral goed voor een foutloze rit in de 1.35m proef.  Vesper Lynn is een hele toffe merrie.  Zij  is als veulens samen met heel wat andere van onze merrieveulens mogen opgroeien in het mooie Foulayronnes bij Luc en Vera Verschueren.   Ze heeft daar de perfecte zorgen gehad, tot ze als 3-jarige is terug gekomen.  Er staan constant wel paarden van ons gelukkig te wezen..  Vandaag verjaart Luc Verschueren, hij wordt 58.    En nog steeds zorgen ze voor een 15 tal jonge merries! Ondertussen zijn het er al heel veel geweest, en niet de minsten, die daar de beste zorgen hebben mogen krijgen.  Van harte bedankt en nog heel veel gelukkige jaren daar, of hier...  Geniet van jouw dag!