20-06-2015

Met Verdi vd Withoeve alvast zeker van deelname in GP CSI*** Bonheiden!

 Deze dagen kan Patrik het dichtbij huis houden, en is het fijn deelnemen aan de internationale driesterrenconcours in Bonheiden.  Vooral zondag staat er toch wel wat op het spel, en wordt er maar liefst 40.000 euro verdeeld in de Grote Prijs.

Niet alle ruiters zullen daar kunnen aan deelnemen, en daarvoor zijn er de kwalificaties.  Na gisteren is Patrik al wel zeker, na een overtuigende nulronde met Verdi vd Withoeve Z (Vigaro x Chellano).  Alle startlijsten en resultaten via deze link. 

Stalruiter Killian Norris rijdt normaal bij ons de jonge paarden, maar als Ierse junior mocht hij mee naar het Duitse Hagen.  
We hebben hem dit weekend Valence DH Z en Donckervoort meegegeven.    Valence wist op de openingsdag een goede start te nemen met de 7e plaats.   Fijn dat de Belgische youngriders het uitstekend deden, met een knappe 3e plaats.  Leuk dat Jonas Vervoort het fantastisch blijft doen, sterkhouder van het Belgisch team gisteren.   Aan Jonas hebben we ook zeer goede herinneringen aan toen hij bij ons actief was.   Uitslagen en startlijsten van Hagen via deze link.

V
erder zijn er nog de oefen-jumpingwedstrijden voor onze kinderen en jonge paarden in Jumping Herenthout.
Voor de 9 jarige Lauranne Spits wordt het wel heel bijzonder.  Ze mag voor het eerst op wedstrijd met onze goedgekeurde pony dekhengst Hightrick.  Als het allemaal goed gaat, krijgt ze hem straks officieel over van grote broer Thibeau Spits.  Niet echt met volle zin, maar wij zien dat het goed is...  Als we geluk hebben, kan Hightrick achteraf ook nog doorschuiven naar  tweelingzus Catherine Spits.    Een pony als Hightrick kan de kinderen toch wel iets extra bijbrengen.

Ons hart ligt uiteraard bij onze kinderen, maar zeker ook bij de paarden en pony's die hen altijd veilig naar de finish willen brengen.  Een rode draad in het succes-pony-verhaal voor onze kinderen is de pony Esmee.  Een fantastische pony met een ongelooflijke wil.  Gelukkig heeft ze dat karakter, want anders was het voor haar vorige week gedaan geweest.  Haar leven hing aan een zijden draadje na longontsteking en bloevergiftiging na infectie.   Gelukkig is in de kliniek  de antibiotica aangeslagen en is ze voorlopig terug stabiel.  We zullen toch heel blij zijn, als ze achteraf veilig en wel terug in haar eigen stal staat..