21-12-2016

Met een goed gevoel naar Jumping Mechelen! Prima generale repetitie in het Azelhof.

 De laatste weken hebben we in rechte lijn gewerkt richting Jumping Mechelen.  Maar terwijl hebben we ook genoten van de voorbereidingswedstrijden, en de prima inzet van onze pony's/paarden en de ruiters.

Zo was er vorig weekend nog de overwinning van onze Belissimo in het 1.35m op de internationale concours in Lier.   We hopen samen met mede-eigenaars Willy Vannitsen en Gert Verschoren dat zij op jumping Mechelen de Grote Prijs CSI** kan springen.     Uiteraard mag Patrik ook rekenen op Verdi vd Withoeve en Donckervoort voor de Sires of the World.
Het hele programma van Jumping Mechelen is te vinden via deze link. 

Thibeau start zeker de internationale ponyrubrieken met Cleostrade. En of ze er klaar voor is!! Hoe fier waren we met haar 2e plaats in de GP 1.25m van de CSI* in het Azelhof..    Vlak voor aanvang van de Wereldbeker op Jumping Mechelen op vrijdag 30/12 is er een officieuze Wereldbeker voor pony's.  Het zal een moeilijke 1.30m proef worden, maar met de nodige ondersteuning en goed blijven werken, gaan we er zeker het beste van maken!    

Wie Dolce Vita gaat rijden in Mechelen, dat blijft even een open vraag.  Dolce Vita is echt wel in vorm, en we hopen dat we maandag het verlossende telefoontje krijgen dat ze samen met Thibeau als reserve zijn opgepikt voor de CSI-U25.    Anders zal Patrik ze graag meenemen voor de CSI** later op de week.   Dolce Vita is er helemaal klaar voor, want bvb samen met Thibeau op de CSI** nog 10e op de 1.35m proef in Lier, op meer dan 70 starters.    
Sowieso supporteren we in die U25 proeven nu al voor onze neef Jeroen De Winter met Gretel, Dean Artoos met Indhira Jade (halfzus van onze Withney), en voor Astrid Rooms die een gelegenheidsduo vormt met onze Jericho Dwerse Hagen.   Zij hebben er trouwens ook een perfect voorbereidingsweekend opzitten op CSI* Lier vorige week. 

Uitkijken doen we ook naar de deelname van Patrik en Thibeau tijdens de Fancy Dress op 29/12.  Hun artistiek optreden blijft een goed bewaard geheim.  Op sportief vlak zal Thibeau kiezen  voor Freestyle vd Withoeve.  Ze wonnen gisteren nog de 1.20m proef in het Azelhof op de Kerstjumping.     

En vooral ook benieuwd hoe tweeling Catherine en Lauranne Spits het er van afbrengen..  Ze komen wel enkele keren aan bod.   Het mooiste cadeau voor Catherine in 2016 was haar pony Pasquimel.  Hij neemt haar veilig mee over de hogere hindernissen.  Ook Lauranne heeft er met Mistique van het Klavertje een toppertje bij.   Of het voor onze 2 charels lukt om de 1.10m proef tot een goed einde te brengen, dat zou heel knap zijn.    Maar genieten doen we van elke deelname, ze starten ook in de mini-steeple, Lauranne in de jeugdcup stijlrijden,..    Daar starten we mee op maandag 26/12, en dan zijn we vertrokken.      Ook Lise Fol zal met de ponyhengst Hippios du Grand Routheux starten in de finale van de Jeugdcup, een opsteker!  

Op maandag komt Patrik verder in actie tijdens de Dream Team Cup KBC ,en later op de avond op het Belgian Indoor Kampioenschap.   In de Knock Out competitie kijken we ook uit naar de deelname van o.a. Kasper de Boeck met onze pony Isora. Ze werden gisteren al 3e op 60 deelnemers in de proef 80cm. Dat belooft!  Zeker de moeite om eens af te zakken tot op Jumping Mechelen, want er is sowieso iemand die op jouw steun rekent, of gewoon om het er samen gezellig te maken.  

Nu wensen we iedereen van harte fijne kerstdagen, en we willen alle mensen danken die ons op een of andere manier steeds weten te steunen en te motiveren.  Hopelijk maken we er samen een fijne week Jumping Mechelen van.