12-08-2013

Once in a life time; Patrik &Withney wederzijds vertrouwen! Patrik beste ruiter CSI Beervelde.

Een terugblik op een mééér dan geslaagde editie van Jumping Beervelde, het Flanders Horse Event.
Withney kwam uit een relatieve rustperiode, en voor haar zou het de bedoeling zijn om wedstrijdritme te gaan zoeken in Beervelde.  
Binnen 2 weken staat er een 5-sterrenconcours in Gijon op de agenda, toch een hele klus.

We hoopten dan ook dat op één van de mooist georganiseerde Belgische concoursen onze paarden vorm zouden tonen.
En dat hebben ze zeker gedaan!!

Patrik was zelf in bijzonder goede doen, en de paarden zelf hadden er ook duidelijk zin in! 

Op de openingsdag was er meteen een derde plaats in de speedproef voor Umosa, een  tweede plaats voor Withney in de FEI ranking class.   Op zaterdag was Patrik van plan met Withney een oefenrondje te rijden in de Small Grand Prix by Euphony, omdat hij toch nog een soort van spanning had gevoeld bij Withney.  Hij wou alles op alles zetten op de Grote Prijs Mercedes van zondag.

Op zaterdagavond verliep zijn "oefenrondje" zo goed, dat hij zich wist te kwalificeren voor de barrage.  Eens in die barrage gingen ze dan toch voor de tijd, en ook dit was goed voor een knappe 3e plaats!

Op dat moment kwam Patrik in aanmerking op beste ruiter van de concours te kunnen worden.   De naturaprijs die hiermee samen ging was een concourskist, iets wat de kindjes Spits nog wel konden gebruiken...

Van op het ponytornooi in Herselt op zondag werd er dan ook mee gesupporterd voor goede prestaties in Beervelde.
En daar deed Patrik het op zondag ook meteen bijzonder goed met een overwinning van Umosa (Andiamo)!
Voor Patrik was dit de snelste proef die hij ooit gereden had,  achteraf zullen we die video dan ook graag tonen..
 
In de daaropvolgende 1.45m rubriek mocht Comptesse aantreden.   Ook Comptesse is niet te onderschatten in snelheid, en haar vermogen en inzet zijn eveneens haar troeven.  Ze was goed voor de 6e plaats!!

Patrik verstevigde zijn leiderspositie in de ranking voor de beste ruiter van CSI*** Beervelde.   De Grote Prijs Mercedes zou uitsluitsel geven.    Met Withney mocht hij als 50e de piste in.  Bij aanvang van de proef werd de tijd gezet op 80 seconden.  Na 3 starts werd de toegestane tijd teruggebracht naar 78 seconden.    Voor sommigen werd de tijd al de struikelblok, iets waar Patrik en Withney zich zelden op laten betrappen.

Deze keer bleven ze weer foutloos over de hindernissen, maar deden ze er 14 hondersten van een seconde te lang over...  Even was er misschien ontgoocheling, want toch zo dichtbij die barrage.  Aan de andere kant is het de dankbaarheid die primeert.   Dankbaarheid  voor haar inzet het voorbije weekend, en eigenlijk voor haar hele carrière.
Met de tijdfout werd Withney nog 10e in de Grote Prijs, winst was voor Mathew Sampson, stalruiter van Gilbert De Roock. 

Na afloop van de Grote Prijs werd Patrik gehuldigd als beste ruiter van de concours!   De kinderen zullen het wel moeten doen met de oude concourskist, de nieuwe mag Patrik uiteraard zelf gebruiken..

Een paard zoals Withney, dat is "once in a life time'".    We beseffen maar al te goed dat het dankzij Withney is dat Patrik
zijn vertrek mag organiseren richting Gijon, een concours waar Patrik nog nooit is geweest, maar toch hoog op het verlanglijstje stond.   

In bijlage kan je de meest recente WFSH ranking vinden, waar Withney momenteel de 220e plaats in beslag neemt.  Haar hoogste ranking ooit was de 80e plaats.  Op wereldniveau kan dit tellen!   Ook voor Patrik betekenen de prestaties van Withney een zekerheid om hem FEI punten te bezorgen.  Dankzij Withney is hij al jaren top 200 van de wereld.  Momenteel is Patrik op de ranking geklommen naar een 129e plaats, en is daarmee de 11e Belg.

Deze week kunnen we geen FEI rankingspunten verdienen, maar hebben we nog een leuk alternatief.   De jonge paarden springen hun Belgisch Kampioenschap in Gesves.
De concours gaat morgen reeds van start met de 4-jarige paarden.   Daar kijkt onze neef Jorgen de Winter naar uit, om zijn Jalinka te starten.  Zijn broer Jeroen rijdt Habelle en Vicenza Rosa bij de 6-jarigen, Gretel en Gravin gaan mee bij de 7-jarigen.  
Voor Patrik worden het Donckervoort en Indigo bij de 5-jarigen;  Vendome, Valence en Hatlantic bij de 6-jarigen.   Het wordt dus een leuke en drukke week in Gesves; voor de paardenliefhebbers een vaste traditie geworden om er deze week te passeren.

Meer info via: deze link.    Startlijsten en timing via www.equibel.be.


Documenten
WBFSH ranking