30-04-2014

Op woensdag 30 april startschot voor CSIO Lummen met o.a. 1e kwalificatie BK 7-jarigen !

We hebben er met zijn allen lang naar uit gekeken, de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar, met slechts enkele dagen tussen.

Een korte terugblik op Jumping Antwerpen leert ons dat de paardensport leeft in België.   Op zaterdagavond was het bijzonder druk voor de Grote Prijs in de eerste manche van de Global Champions Tour.

Mooie sport, maar dat gaat waarschijnlijk in Lummen niet anders zijn!    Een landencompetitie heeft iets unieks, en is fantastisch om te volgen.      De inzet is dit jaar groter in Lummen, met het Belgisch team dat terug promoveerde naar de eerste divisie, waar ze meteen voor het thuispubliek mogen tonen waar ze toe in staat zijn.
Voor het eerst is Lummen een inrichting in deze eerste divisie, toch wel een opsteker!

We kijken er ongelooflijk naar uit, ook al hebben we persoonlijk zelf niet het beste nieuws te melden.   Vorige zondag geraakte Withney licht geblesseerd.   Er werd aanvankelijk gedacht dat een deelname in Lummen niet in het gedrang kwam, maar uit veiligheid is de knoop toch doorgehakt.     Withney blijft thuis om voldoende te herstellen.  Op haar leeftijd, en op die hoogten mogen we geen risico's nemen.    Hoe spijtig ook..

In Hardelot toonde Withney onlangs nog dat ze in bijzonder goede vorm was, maar die vorm mag ze binnen enkele weken tonen voor haar eigen thuispubliek op CSI St-Kat-Waver.

In overleg met de bondscoach mag Patrik wel aantreden op de CSIO, en daarvoor neemt hij dan Comptesse en Uletta met zich mee.

Neef Jeroen De Winter komt aan de start met Va-Vite in de CSI**.

Zowel Patrik als Jeroen hebben dan ook nog enkele paarden mee voor het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden, waar vorig jaar onze Jeroen en Gretel de hoofdrol mochten opeisen.   Jeroen komt aan de start met Habelle en Vondel DH Z.     Patrik kan op 3 paarden tellen voor dit kampioenschap, met 3 nakomelingen van Va-Vite, m.n.  Vichy DH Z, Valence DH Z en Veneto DH Z.     Op  de foto zien we Valence aan het werk, onlangs bij ons op de Groentenjumping regionaal met Annelies Boer.     Annelies nam vorige week de jonge paarden over op de cyclus in Vlamertinge, waar ze voor goede prestaties heeft gezorgd, waaronder een knappe dubbel nul ronde met onze hengst Donckervoort bij de 6-jarigen.    Met Valence kon ze vorige zondag niet deelnemen wegens een kleine blessure, maar dat is ondertussen gelukkig verholpen.    Ze lijkt nu klaar voor het BK.


Dit jaar start opnieuw een heel peleton paarden bij het Belgisch kampioenschap 7-jarigen.   Alle info over   CSIO Lummen vindt u via deze link.       De resultaten en startlijsten zijn gemakkelijk te vinden via de link.  

Er gaat uiteraard niets boven een bezoek ter plaatse aan de concours, waar de landenprijs op vrijdag 2 mei, de Derby op zaterdag 3 mei en de Grote Prijs op zondag 4 mei absoluut hoogtepunten zijn.

Het begint voor Va-Vite zelf al op woensdagochtend.     De 7-jarigen springen hun eerste kwalificatie op woensdagnamiddag om 14u.

Ook de pony's kennen hun start van het seizoen.   Daarvoor trekken we op 1 mei richting Gierle, en al terug op 4/5/14 naar het LRV tornooi in Zoersel.