07-04-2020

Op zoek naar de realiteit...

 Vorige week hebben we online veiling gehouden.    Waarschijnlijk kon er geen slechter moment gekozen worden.  Maar toch...
Van de 16 voorgestelde pony's en paarden op de online veiling van Belgian Horse Trading, waren er 15 effectief verkocht.

Heel wat volgers hebben de online veiling van begin tot het laatste blijkbaar gevolgd, want de dag er na kregen we heel wat telefoon.  Dat kon toch niet dat we sommige kwaliteitsvolle pony's voor heel realistische bedragen gegund hadden.
Maar het is zo, ze zijn gegund, en ze zijn vertrokken.    
Iemand die tevreden is, die komen later toch terug.      Dankbaar dat de kopers achteraf met een klein gebaar, een video, foto,.. laten zien dat ze tevreden zijn.    Soms moet het niet meer zijn.     Weten dat er goed voor gezorgd wordt.   Zeker met pony's ben je beperkt in de tijd.   Als je eigen kinderen te groot geworden zijn om ze te rijden, dan moet je gewoon verkopen.   Geluk moet je gunnen.      

Op economisch vlak, komen er zeker terug betere tijden.   Hoe lang deze situatie nog zal duren?  Dat kan niemand inschatten.
Uiteraard krijgen we deze moment ook heel wat zaken aangeboden.  Zonder namen te willen noemen,  zonder een bepaalde sector in vraag te stellen.   Maar er werd ons ook gisteren een embryo aangeboden.  Eentje van Chacco Blue, die op een veiling 30.000 euro had gekost. Ze vroegen er nu slechts 20.000 euro voor.   De embryo was nog wel ingevrozen.    
En dan zoeken we naar de realiteit...    In deze onzekere tijden, kiezen we voor zekerheid.  Iedereen heeft het recht om met zijn of haar geld te doen wat ze willen, maar de weg van een ingevrozen embryo naar een sportpaard, die is nog lang...       Uiteraard zijn we ook met fokkerij bezig, we blijven ook wel zorgen dat we onze motor draaiende houden.   

Onze stal sportpaarden die we hebben, die zijn allemaal nog vrij jong.   Bellissimo en Juragold zijn met hun 11 jaar de oudste, Classic Touch is er 9.    Ook de fijne eigenaarspaarden die we mogen rijden, zijn allemaal jong.
Het zijn geen grote drama's dat we op wedstrijd-vlak even "on hold" worden gezet.     De merries kunnen dan misschien nu nog wel een embryo'tje geven.     Maar dan zien we dat ook toch graag hier geboren worden, en als het kan opgroeien en opgeleid worden...

Dat is wat we graag doen, en met ons team doen we dat ook heel goed.

Om een sportstal draaiende te houden, moet er af en toe ook iets gebeuren.   Het werk was al eerder gedaan, en momenteel is een online veiling de enige manier om toch nog handel te doen.    We hebben opnieuw enkele paarden aangeboden voor de volgende online veiling van Belgian Horse Trading.  .   Ook andere fokkers/eigenaars  hebben enkele toffe paarden aangeboden.    Moest je bepaalde vragen hebben, stel ze gerust. We kunnen wegens Corona geen kijkdag organiseren, waar je de paarden zelf kan rijden.  Bel met Patrik op 0032-475 46 20 79,of Erik De winter op 0032 474 89 87 35.  Ze zullen de paarden mee beschrijven hoe ze echt zijn, en er mee voor zorgen dat de paarden goed terecht komen.   

Van de vorige online veiling, zijn bijna alle paarden en pony's ondertussen in hun nieuwe stal toegekomen.   Daar hadden we de kans gegeven, om ze eerst nog te proberen, voor de verkoop definitief werd.    Die veiling was ook voorzien voor kinderen en amateur ruiters,  daar ligt dat gevoel anders.   De volgende veiling is eerder voorzien voor de professionals.   Dat onze professionals vorige week  goed hun werk hebben gedaan, bewijst dat alle paarden en pony's die getest geweest zijn, daarna ook werden goed bevonden.  Een opsteker! 
Die extra garantiie om nog te proberen na verkoop, wordt bij de volgende online-veiling niet meer gegeven.   Dat is bijvoorbeeld ook niet mogelijk, met een paard dat in vrijheid getoond wordt.    Probeer je op voorhand gewoon goed te informeren, en veel geluk!    We blijven er wel mee op onze kosten voor zorgen, tot de paarden op een veilige en reglementaire  manier mogen getransporteerd worden, met betrekking tot de verstrengde maatregelen in deze Corona - crisis.  We hebben wel één goede tip.  Als je wil weten, of we bepaalde paarden echt zouden gunnen voor een bepaald bedrag... Dan moet je gewoon een bod plaatsen, zo kom je er achter...   Veel succes, het kan nooit ver fout gaan!