15-02-2016

Op zondag 27 maart ponydag + huldiging Wereldkampioen Max Sebrechts!

De voorbije week is absoluut een bijzonder mooie ervaring geweest.   Kennis maken met verschillende culturen, maar heel tevreden dat we best wat belangrijke titels en prijzen in eigen land weten te houden.
Onze goede vriend Max Sebrechts wist zowaar de titel "Wereldkampioen Scholieren" op zijn naam te zetten.   De hele week liet hij dan ook heel sterke ritten zien met Fantast.
De 2e manche wist hij al op zijn naam te schrijven, en ook in de finale reed hij als laatste starter een tactisch sterke ronde, goed voor de overwinning! Onze eigen Thibeau kreeg in de finale geen goede ronde,  het liep al mis op hindernis 1.   En zo is de paardensport,  proberen klein te zijn in de overwinning, en groot in de nederlaag.  Maar dat we ook moeten vieren als het goed gaat, dat is wel duidelijk!  En heel blij dat het gelukt is voor de familie Sebrechts om die felbevochten titel in huis te halen!

En dat we het allemaal mogen mee vieren!  Graag huldigen we Max Sebrechts, als lid van de VLP club Groentenjumping op Paaszondag 27 maart.
Er zal zeker ook een gratis vat op gedronken worden, dus iedereen mag alvast de datum noteren!

Voor veel ruiters zal onze Groentenjumping ook een ideale voorbereidingswedstrijd zijn voor het buitenseizoen.

Op vraag van sommige ruiters en coaches, gaan we de mogelijkheid geven om ook op niveau 1.20m een ponyproef te springen.
Omdat die zondag een officiële LRV dag is, en er nog geen reeks Z of  ZZ voor de pony's bestaat, gaan we een proef toevoegen.  Het is een proef op uitnodiging, waar de ruiters die willen starten, ooit al wel de hoogte van 1.20m moeten gesprongen hebben.    Meer info krijgt u over deze proef via mail op kristel@groep-ceulemans.be.


Zondag 27 maart 2016 - aanpassing programma   

Proef LRV 3: pony’s 70 cm                                                         

Proef LRV 4: pony’s 50 cm                                         

Proef LRV 5:pony’s 90 cm                                                          

Proef LRV 6: pony’s 1m                                                              

Proef LRV 7: pony’s 1.10m

Huldiging Max Sebrechts - Wereldkampioen Children

Showproef op uitnodiging: pony’s 1.20m - 1.25m - aansluitend gratis vat

Proef LRV 8: paarden reeks midden


Als voorbereiding van ons buitenseizoen zal onze Thibeau Spits dan ook graag die proef meedoen met Don Carlos (foto) en Cleostrade.  Met beide pony's was hij gisteren in de GP pony's gestart.   Don Carlos deed een meer dan verdienstelijke poging, maar in de driesprong liep het uiteindelijk mis.   We blijven oefenen, het komt best wel goed.    Met Cleostrade ging het fantastisch in de basisomloop.   En dat ze een topweekend heeft gehad, want in de dikke toer pony's niet uit de top 4 geweest op de 3 deelnames.   Zondag was er dan een zeldzame fout op de laatste in de barrage, maar goed voor de 4e plaats. Winst in de GP pony's bleef in België dankzij Alexander Housen en Cyclon Texas.

In de Grote Prijs CSI** mocht Patrik 2 troeven starten.    Eigenlijk deed Verdi een goede ronde, maar hij kon jammer genoeg de nul niet houden.   Voor Dolce Vita (Darco x Saygon) die het eerder dit weekend voortreffelijk had gedaan, met 2x tweede te zijn in de 1.40m proeven, zag het er lang heel erg goed uit.   Toch kreeg ze 2 fouten helemaal op het einde van het parcours.   We kijken het graag door de vingers, en konden mee genieten van de topbarrage van Jeroen Appelen, die de Grote Prijs op zijn naam wist te schrijven. 

Bekers hebben we in Opglabbeek deze week niet kunnen winnen, wel wat 2e plaatsen.  Toch een heel dikke bravo voor onze meiden Catherine en Lauranne Spits wel met goede begeleiding van Serge, maar zonder de mama  of de papa, toch op wedstrijd geweest zijn van LRV in Kontich.  's Avonds was er dan toch wel die beker, dankzij een overwinning van Lauranne met Kiliwach in C licht! Ook deze topper komt zeker in actie op onze Groentenjumping - ponydag op 27 maart.  Iedereen van harte welkom!