28-09-2015

Over komen en gaan... Afscheid nemen inherent aan onze sport, maar ook welkom heten!

 Dit weekend hadden we het nationaal LRV pony tornooi in Brakel.   Een moment dat er heel wat afscheid genomen wordt van kinderen en ouders, die de ponytijd achter zich laten, en kiezen voor de paarden.  

Ook wordt er heel wat afscheid genomen van pony's.  We hadden dit jaar zelf afscheid moeten nemen van enkele pony's, en daarom mochten we enkel maar met ééntje gaan naar die nationale wedstrijd. Als dan Hightrick met Thibeau de laatste balk neemt in het parcours, dan heet dat "game over".
Laat ons dan maar concentreren op andere pony's die we mee hadden, en het schitterend hebben gedaan met hun amazones gisteren.   Kadans van de Groenheuvel was vorig jaar nog goed voor de nationale titel met Thibeau in D midden. Gisteren deed hij het schitterend met Caro Belle de Hornois in D licht. Ze eindigden mooi op een 8e plaats!

Onze pas 4-jarige C pony Polleke deed het prima met Lise Fol in de reeks C beginnelingen.  Ze  waren mooi foutloos, en werden in de stijl beloond met de 5e plaats! Chique is dat!

We hebben ooit heel wat paarden en pony's verkocht, en dan is het heel fijn te zien dat ze presteren op het allerhoogste niveau.  De uitblinker van dit weekend is zeker Cento Lano Arcus onder Zvara Ondrej voor Tsjechië.

Hij vertrok hier als jong paard, zoon van Cento Lano uit Mystery (Eoghan du Mervaux).   Hij noemde toen nog Ulchin Dwerse Hagen.  De resultaten van Barcelona zijn te vinden via deze link. 


In Barcelona was vooral de aandacht gericht op de finale van de landenprijs.   Nu is het al oud nieuws, dat zelfs het nationale nieuws mocht halen.  Wat een prachtprestatie van het Belgisch team om die finale te winnen!    
Dat nieuws werd ook afgeroepen op de Woodlands Sales International. 
Het gaf moed om enkele goede paarden in België te houden.  We hebben zelf al genoeg paarden zien vertrekken, die we graag hadden zien blijven, waaronder bijvoorbeeld onlangs nog Kerly de Regor.
.
Nu gaan we enkele paarden graag zien toekomen ook.     De 4-jarige merrie Levisca (Elvis ter Putte x Carthago) won dit jaar al mee het kampioenschap van de 4-jarige paarden in Gesves.   
Deze merrie hebben we samen gekocht met Jan Devos.  Samen met Jan hebben we ook de merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero).     Afscheid nemen van paarden is erg, maar van mensen is dat veel moeilijker.   Jan vertrekt weldra voor zijn werk naar Signapore.   Het zal dan wel anders zijn...     Maar dan lang leve de telefoon, en sociale media.

Eerder deze week kwam Nono van de Withoeve al bij ons op stal, via Elvis Ter Putte een halfbroer van Levisca, en langs moederszijde een halfbroer van Verdi Vd Withoeve. 

  
Een ander paard dat we samen met Lander De Bruyn in eigendom zullen hebben, is Kyoto van het Lambroeck, een 5-jarige Nabab x For Pleasure.    Het is niet alleen het groot geweld dat telt.  Ook enkele leuke pony's komen onze kant uit.   We gaan proberen om volgend jaar terug met een volle vrachtwagen naar het nationaal LRV tornooi te kunnen.  Benieuwd of dat dan ook zal lukken voor Catherine met Mira, en voor Lauranne met Kiliwatch!