28-12-2017

Overwinning voor Thibeau met Juragold Bormes, Jeroen De Winter en Karmelita 3e Big tour!

Een traditie is er om in ere te houden.. Tot nu toe heeft onze zoon Thibeau Spits elk jaar dat hij in Mechelen heeft meegedaan, minstens 1 proef gewonnen...   Dit jaar was hij al een keer 3e geworden met Jericho Dwerse Hagen, 3e met Juragold Bormes, en dan was hij bijzonder gemotiveerd om het te proberen met zijn pony Cleostrade in de FEI pony Trophy.

Zijn tijd zou wel goed geweest zijn voor de overwinning, maar die ene fout verwees hem naar de 6e plaats..  Drie Ierse ruiters namen daar de kopposities in.    Thibeau bleef gemotiveerd, maar ook met Jericho gisterenavond in de 1.40m proef, die ene fout...   Daar deed onze Jeroen De Winter met de steun van zijn vast groep Karmelita-supporters een top prestatie.   Karmelita bleef ook in de barrage foutloos, en nestelde zich met de pas 7-jarige Karmelita achter 2 snelle jongens Gilles Nuytens (Jade S) en  Max Sebrechts (Cacasha).   Iedereen weet dat dit een prachtig Belgisch podium is, maar enkel insiders weten, dat deze 3 ruiters alle 3 lid zijn van onze Club Groentenjumping.  Hoe chique is dat!!

Het zijn dan ook de neef en 2 vrienden van Thibeau die gisteren top gepresteerd hadden.  Maar zelf wou hij ook niet achterblijven...  Met Juragold Bormes kon hij vandaag dan ook een proef op zijn naam schrijven. En heel tevreden!

Er staat nog heel wat op het programma. Straks komen ook de 2-ster ruiters in actie. Daar moest jammer genoeg Patrik forfait geven met Verdi vd Withoeve.  Hij rekent wel op Dolce Vita, en wij ook!!!  Verder neemt de spanning voor ons zelf wel toe, met de proeven van de FEI Pony Trophy.  We hebben door dat onze Cleo hoger zal moeten springen dan onze Juragold tot nu toe heeft moeten doen... Duimen dat ze in vorm is, en genieten van onze laatste wedstrijden samen..  De ponytijd van Thibeau duurt nog 2 ritten in Mechelen...