07-12-2017

Partnership tussen Stal Ceulemans en BFE Brother Fortune Equestrian.

 Gisteren hebben we in het bijzijn van heel wat persmensen,  prominenten uit de paardensport, medewerkers, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Liga Paardensport  en afgevaardigden van de Provincie Antwerpen en het gemeentetebestuur van Sint Katelijne Waver een heel fijne namiddag mogen beleven.

Het nieuwe project BFE werd voorgesteld, waar Stal Ceulemans heel zeker zijn steentje aan wil bijdragen.

Dit werd gisteren besproken:

 

Vooraleer naar die toekomst te kijken, even terug in de tijd.   Er is in 2013 het handelsprotocol geweest tussen België en China ivm  verkoop van paarden, inzet van heel wat instanties en personen, dat heel wat deuren geopend heeft.

Maar waar begin je dan? China is groot..  In april 2014 houden 5 Vlaamse ondernemers in de paardensector hun verkoopkantoor Orientas  Champion Horses in Hongkong boven de doopvont.   De oprichters van destijds  hebben de laatste 4 jaar heel wat ervaring kunnen opdoen.  Elke vraag die er gesteld werd om een  paard, pony of materialen, te leveren,  daar werd telkens het uiterste  gedaan om een zo goed mogelijke service of product te leveren.   Contacten werden gelegd,  regelmatig kwamen er Chinese gasten hier over de vloer, maar gingen vooral Patrik Spits en Lieven Devos voor coaching opdrachten ook naar China.  Telkens was het Jennie Fu, die mee alles in goede banen leidde.   Het was Jennie die in de maand maart van dit jaar vroeg aan Patrik Spits om naar China te komen, om daar kennis te maken met Mr Wang en het BFEC.  Het zou een totaal nieuwe aanpak worden, het BFE project, ofwel Brother Fortune Equestrian.

Het komt er eigenlijk op neer dat Mr Wang heel zijn leven hard heeft gewerkt, en actief is geweest in landbouw, mijnbouw en vooral het vastgoed.  Telkens laat hij zich omringen door bekwame medewerkers, en heeft hij voor al zijn bedrijven een gezond financieel plan.   Hij was zelf ook actief op wedstrijdniveau bij de paarden, in de endurance.  De passie voor de paardensport is er altijd geweest.   Toen Mr Wang enkele jaren geleden gezondheidsproblemen had, maakte hij een ander plan. Hij zou de paardensport en –cultuur op een hoger niveau brengen.  Een nobel plan, want hij zou het de Chinese ruiters gemakkelijker maken om een paard aan te kopen.   Wanneer iemand in China het idee heeft om een paard te kopen, moeten ze eerst een visum vragen om naar België te komen, dan enkele weken rond zoeken om het paard te vinden.  Daarna bloed nemen, veeartscontroles, wachten op invoervergunningen, tenslotte een maand quarantaine in België, en een maand quarantaine in China.  In België levert European Horse Service daar zeer goed werk, om de paarden in de best mogelijke omstandigheden te verzorgen en vervoeren.  Nochtans is het niet te vermijden dat  de paarden tijdens die periode wel wat conditie verliezen en moet er terug gewerkt worden om paarden op wedstrijdniveau te brengen. Als je alles telt, ben je tussen het idee om een paard te kopen, en het op stal te hebben zo’n 4 maanden verder.  Mr Wang wil dat met BFE  voorfinancieren.  Dan kan een Chinese ruiter bij hem in de club een paard komen kopen, met dienstverlening.  Het plan is dat er in de grootste steden in China rijscholen/clubs komen volgens dit concept.      Hij heeft zich goed laten informeren dat we in België de beste paarden, de beste ruiters hebben. En dit totaal concept wil mr Wang importeren naar China.  Ondertussen is er de ervaring om te weten welk type paard de gemiddelde Chinese ruiter nodig heeft .  De Belgische paarden worden er ginds gereden met hulp van Belgische ruiters, coaches en verzorgers.    Ook de manier van opleiden van de ruiters met het systeem van o.a.  de brevettenwerking, zal met de tijd worden overgenomen  in China.   Alle Clubs die het concept volgen, gaan het kwaliteitslabel van het BFE krijgen.   Om dit te realiseren, is er de nakende samenwerking tussen de Vlaamse Liga Paardensport en BFE.   Er wordt de hand gelegd aan de laatste details van het contract ,en op korte termijn is voorzien dat het effectieve contract tot samenwerking getekend wordt in Beijing.  Aan het einde van de conferentie gisteren is er  in België een intentieverklaring getekend.  Een belangrijke stap tot verdere samenwerking tussen België en China. Meer info over deze werking lees je op de website van VLP.    Het is een bijzonder groot project, waar alle actoren in de paardensector hun bijdrage zullen hebben. 

We would like to welcome here our Chinese guests, for the confidence they have in Belgium to start this cooperation.   We are aware of the importance of this project, and all actors in horse industry will do their very best to make this project succesful.    Mr Wang couldn’t be here today, but we have got the honor to welcome Mr Jiang Wenjun, general manager of BFEC.  He will give together with Jennie Fu , Project Manager of BFE Europe,  an introduction to Brother Fortune Equestrian.  

Dan mochten we luisteren naar :

​​speech of Mr Jiang Wenjun, general manager BFE Academy (China) and BFEC

 

Presentation of BFE , deze speech was in het Chinees, en mooi vertaald in het Engels door: Jennie Fu,  Project manager of  BFE Europe 

 

The project in China is important, but we have had also the honor to present a new Jumping Team, BFE team, who will be active on Belgian and European competitions.   Mr Wang wishes to support the family Zhang, and he wishes that their son You Zhang (16 years old), could reach a high level in sports.   Before presenting the official team members, there was the video shown to the audience tha has been made to present  the new jumping team:

Deze video zal later te zien zijn op Hippo TV, met dank aan de partners die deze realisatie mee hebben mogelijk gemaakt; familie Van Turnhout voor het ter beschikking stellen van de locatie, Hippo TV voor de moeite, European Horse Service voor de ondersteuning en de 5 oprichters van Orientas Champion Horses: Stoeterij Dorperheide, B&M Services(Bart Manderfeld),  De Sutter Naturally (Jeffrey De Sutter) , Linico Horses (Lieven Devos) en Spits BVBA (Patrik Spits).

#BFE #Belgiumchina1team

En dan heeft ons BFE Belgium team zich  komen opstellen voor de groepsfoto-

De ruiters van Belgium – China one team,  iedereen weet dat het team draait rond You Zhang, en samen hopen ze dat de jeugdruiters van het team op een hoger niveau mag geraken, met team spirit, en veel inzet, en met startplaatsen die gecreëerd kunnen worden door BFE, en met paarden die ter beschikking worden gesteld in Europa. Dit team kan een voorbeeld zijn voor de Chinese jeugd, dat ze alleen maar met heel wat wilskracht en werken hun doel kunnen bereiken.  Op regelmatige tijdstippen, zullen ook deze ruiters eens gaan deelnemen op Chinese wedstrijden.

Dirk Demeersman – coach BFE – voormalig bondscoach België, ex-Olympisch ruiter

Patrik Spits – internationaal ruiter - coach

Lieven Devos -  internationaal ruiter - coach

Jeugdruiters:

You Zhang  - 16 jaar – één van de beste Chinese ruiters, zeker van zijn leeftijdscategorie

Jeroen De Winter – 20 jaar, al enkele jaren lid van VLP talentenplan – voormalig Belgisch kampioen Juniors, winnaar van meerdere internationale Grote prijzen

Charlotte Spaas – Levallois :  19 jaar - succesvol op 1.45m niveau

Thibeau Spits – 16 jaar, lid van VLP talentenplan –  Belgisch kampioen juniors – reeds 2x deelgenomen aan Chinese wedstrijden

Marthe Van Gorp – 14 jaar -  als 1e jaars- junior  7e op het BK juniors, 3e op Beker van België Juniors – deelgenomen aan 1 Chinese wedstrijd, heeft daar het eindklassement van de jeugdwedstrijd gewonnen.

In China, there will be riders on high level with the same outfit.  It’s a big honor for us that we could  welcome

Mr Hadatie, head coach of BFE China, Jumping rider, he’s coaching Olympic rider students including Alex Huatian (8th place eventing Rio Olympics 2016).

So these are the international riders.  But after his visit to the stable of Patrik Spits in september 2017, Mr Wang was surprised to see the poney competitions in Belgium. It doesn’t exist so far in China, but as a promotion of the poney sports, the following riders will be part of the BFE team as well:

En ook de jongste ruiters krijgen hun plaats:

Zuo Zhang  - 10 jaar – ponyruiter momenteel tot 90 cm niveau – broer van You Zhang – in training bij Patrik Spits – dikwijls op wedstrijd samen met:

Catherine Spits – 12 jaar – rijdt zowel pony’s als paarden, momenteel tot 1.10m niveau

Lauranne Spits  - 12 jaar- rijdt zowel pony’s als paarden, momenteel tot 1.10m niveau

De jongere paarden van het BFE Belgium, zullen ook gereden worden op nationale jumpings  met de hulp van :

Matthias Hens

Marnick Spits

 

En dan hebben we tijd gemaakt  voor een plechtig moment,   de ondertekening van het princiepsakkoord  van de samenwerking  tussen de Vlaamse Liga Paardensport, en de BFE Academy.  De echte ondertekening van het akkoord volgt later in Bejing, maar hierbij wordt al een intentieverklaring getekend door:

Glenn Maes (Chairman of VLP), Philippe  De Meersman (secretary-general  of VLP ) and Mr Jiang Wenjun, general manager BFE Academy (China) and BFEC.

 

 

Tot zover de bespreking van de persconferentie op 6 december.

We moesten op voorhand enkele cijfers doorgeven, van wat we vermoeden dat de omzet hier in België zal zijn de volgende 3 jaar.

Er is ook heel wat potentie in China, en als je rekening houdt met de volgende cijfers:

In China zijn er nu 1452 hippische clubs/rijscholen,

ER zijn 420.000 amateur-ruiters, en slechts 262 wedstrijdruiters, waarvan er nu slechts 30 ruiters een niveau halen dan 1.50m of meer.

We gaan in eerste instantie vooral de veredelde manegepaarden naar China gaan verkopen.  Brave, eerlijke, gemakkelijke paarden en pony’s, die braaf een parcours kunnen springen.  Dat moeten niet de toppers, niet de uitblinkers zijn.

Maar dat zijn dikwijls de paarden, waar vroeger geen markt voor was, en daar gaat de vraag stijgen.

We hopen dan ook dat we voldoende aanbod blijven vinden, en dat we telkens prijs/kwaliteit de Chinese markt goed kunnen blijven bedienen.

We willen iedereen bedanken die tot nu toe via ons of Lieven Devos paarden heeft aangeboden, aan correcte voorwaarden, die ginder mee reclame hebben gemaakt voor een goed product.   Anders was het verhaal nu al verbrand, en had dit contract niet getekend geweest.   In de pers kan je lezen over een bedrag van 30.000.000 euro.   Daar gaan vooral de basis goed mee zijn, de dienstverleners,…  En als dit geld in de Belgische paarden-economie komt, hopen we dat ook het niveau hier mag blijven stijgen.  Dat de fokkers moed blijven houden, de ruiters gemotiveerd blijven werken, en dat we samen sterk kunnen staan.

We zijn dikwijls afhankelijk van invoervergunningen in China.  Van zodra we terug veel vraag hebben voor een welbepaald type paard of pony, zullen we dat zeker via deze website kenbaar maken.   Het BFE jumpingteam is er ook om te tonen dat je niet bang moet zijn om jouw paard te verkopen naar een Chinese investeerder, zoals BFE is.  We proberen het mee in goede banen te leiden, en te zorgen dat alle paarden ginder ook zo goed mogelijk terecht komen, en zo goed mogelijk gereden en verzorgd worden.   Met dank aan de Belgische medewerkers die we momenteel in China hebben. Top job van Hannelore Delesie, Deborah van Roy en Serge Pradolini. Samen zijn we 1 team, met hetzelfde doel. Duimen dat het mag lukken…   Hopen dat Mr Wang nog heel lang mag leven, en dat het project zijn eigen structuur kent en mag uitgroeien zoals hij het in zijn hoofd heeft, en aan zijn kantoor heeft gevraagd om het mee uit te werken.

Bedankt aan Elly De Preter, die verantwoordelijk was voor de kledij en stijl van het BFE project. En dat het mooi is. 

Big thanks to Jennie! Big thanks to Mr Wang, family Zhang, the BFEC team China, and all our Chinese friends and guests from the past years.  

Een grote dankjewel aan Tess Dewerie, top fotografe, en altijd aanwezig op belangrijke momenten, zoals gisteren en bvb op de Groentenjumping...