27-10-2014

Patrik & Comptesse met 1 fout in GP CSI** Horses & Friends; ook Vichy sterk weekend.

Dit weekend hadden we onze eerste gewestelijke LRV indoor, meteen een schot in de roos voor ons nichtje Nathalie De Winter, en onze eigen kinderen Catherine, Lauranne, Marick en Thibeau Spits.  Ze gingen toch met de nodige prijzen naar huis.
Waar we het meest tevreden over waren, dat was van de prestaties van Lise Fol.    Via een ponykamp in samenwerking met de gemeente was Lise bij ons terecht gekomen,  ze had al turnen op hoog niveau gedaan.
We zagen ook dat Lise talent had om met de pony's te rijden, en samen met haar ouders, die nooit eerder pony's van heel dichtbij hadden gezien, hadden we beloofd om mee Lise op haar sportieve weg te begeleiden.

Vorig jaar was haar eerste wedstrijd in haar carrière de LRV indoor in het gewest Mechelen.  Dat was op zijn zachtst gezegd een moeilijke start, maar Lise hield vol.  Gisteren, exact een jaar later, doet Lise al mee bij de hele goede.
Ze wordt stilaan te groot voor de pony Niemo, en zou gisteren haar voorlaatste wedstrijd met hem rijden.
Nog 2 puntjes moesten ze hebben voor de overgang naar de hoogste ponyreeks bij de B-pony's.    Daar moest ze een foutloze omloop voor doen in de namiddag, maar Lise deed meer dan dat!  Ze won met veel overtuiging de reeks, en kan de volgende indoor nog net wel in de reeks B licht van start.  


Dat wordt voor Lise wel echt de laatste wedstrijd met Niemo, want ook Niemo is opgenomen in de selectie voor de Troostwijk-veiling.
We laten Lise sowieso niet zonder pony's vallen, we hebben er nog enkele leuke jonge pony's die maar al te graag mee gaan op wedstrijd.   

Voor Patrik was dit weekend weeral eentje met een dubbel gevoel.  Na het vorige weekend op CSI** Lier,  waar het wellicht de laatste wedstrijd met Uletta zou zijn, was dat het geval voor Comptesse en Vichy DH Z tijdens CSI** Opglabbeek.

Ook Dolce Vita (Darco x Saygon) maakte de trip mee naar de Sentower, en ze hebben alle 3 echt super gesprongen.
Vichy deed het 2x foutloos, met ook een 14e plaats plaats in de 1.35m proef op zaterdag.
 

Dolce Vita liep de rankingsproef op zaterdag, ze deed het fantastisch, maar dan net die ene balk op de laatste hindernis.

Ook voor Comptesse vd Withoeve zag het er op zondag in de Grote Prijs lang goed uit, maar dan die fout op de voorlaatste hindernis.  Comptesse toont toch terug meteen haar goede vorm, en zo zien we het graag!

Sommige paarden en pony's uit onze selectie zijn voor ons een open boek, en kennen we van binnen en buiten.
De meeste echter moeten we zelf nog beter leren kennen, zodat we ook geïnteresseerde klanten de juiste info kunnen bezorgen.  Patrik gaat daar nu volledig tijd voor vrij maken, en er zullen geen wedstrijden meer zijn tot en met 9 november.
Er kan op afspraak nu gewerkt worden, om de paarden van dichtbij beter te leren kennen.




Wij krijgen zelf met de kinderen nog wel vrij om te vertrekken  op wedstrijd, wat we volgend weekend graag doen richting Sentower voor de Euroregio van Horses & Friends.