27-04-2018

Patrik aan het werk in China..Thibeau en co in het Azelhof.

Wat waren het nog mooie wedstrijden van de Gouden Laars op 21 en 22 april om de Groentenjumping 2018 definitief af te sluiten.  Mooi weer, prima sfeer, en top sport!  Wat wil een paardenliefhebber nog meer...

Op zaterdagavond zagen we Aline Sercu naar de 1e en 2e plaats rijden in de hoogste ponyproef.   Alle resultaten van het voorbije weekend via deze link.   Voor onze stal waren er op zondag wel enkele hoogtepunten.  Te beginnen met de winst van Freestyle van de Withoeve en Evelyne Putters in de 1.20m proef.  Van meer dan 100 deelnemers de beste zijn, je moet het maar doen!     In augustus verwelkomen we Freestyle terug bij ons op stal, maar nu genieten we mee van het succes dat dit duo boekt.        

In de reeks 1.30m was er een echt gelegenheidsduo met Matthias Hens en Javanna  van de Torredreef.  Weer een heel peleton aan de start, lange tijd stond Matthias met zijn eigen paard Jinte aan de leiding.   Tot Matthias de kans kreeg om het parcours met Javanna te springen.  Zo snel is ze, en ze klokten de beste tijd.    

In de 1.40m proef GP jeugd (onder de 25 jaar), hadden we met Jeroen De Winter en Thibeau Spits 2 huisruiters in de barrage.    Voor Thibeau en Juragold Bormes zag het er lang goed uit, maar dan toch die fout op de laatste hindernis.  Ze  zouden er eervol 4e mee worden.   Voormalig Europees kampioen Gilles Thomas stond helemaal op kop.  

Volgende week zullen Gilles en Jeroen deel uitmaken van het Belgisch team bij de youngriders in Fontainebleau.  Het wordt een hele verhuis, want ook Thibeau mag van start gaan bij de juniors, en onze kleine Lauranne Spits mag meedoen bij de Children.  
Ze rekent hiervoor op Va-Vite.   Verder zullen ook Loreen van de Landhoek met Marthe van Gorp meedoen in de U25 in Fontainebleau, en begleiden we graag Valentina Hoeben bij de Children.  Thibeau neemt Jericho en Juragold Bormes mee voor de junior proeven.   In de reeksen U25 neemt Thibeau de 9-jarige Belissimo Z mee.     Vorige week heeft Thibeau voor 't eerst met Belissimo een wedstrijd gereden, in de 1.40m Gouden Laars.  We zagen een mooie rit,  en als ze elkaar nog iets beter leren kennen, zullen de goede resultaten ook komen. 
 

Patrik zal de volgende maanden regelmatig naar China op wedstrijd gaan, en heeft daarom zijn paarden hier in België wat doorgeschoven.   Zolang deze situatie zich voordoet, kan Thibeau nog extra ervaring opdoen.  

Dit weekend springt Patrik in Tianjin (China).  Hij rekent er op paarden uit het BFE project, met Jacord M, Enrique Blue en Veracruz DH Z.  Ook Philip Lever (Australië) zal met BFE paarden rijden; waaronder Veerle de Vauxelles en Ever So Clever.

Ook dicht bij huis zijn we deze dagen actief.   De cyclus van de jonge paarden houdt deze week halt in het Azelhof.  Ideaal om daar onze paarden aan de start te brengen.  Anouk Kort, Matthias Hens,  Marnick en Thibeau Spits zullen hun werk hebben.