16-02-2015

Patrik en Dolce Vita winnen GP Silver Azelhof !

 Zaterdag 14 februari, normaal moeten we niet direct heel veel Valentijns-ideeën gaan uitwerken, want er is dan een verjaarder in ons midden, waar jarige Nathalie De Winter haar familie er (nog) graag bij heeft om dat samen te vieren.

Zo ook vorige week, ook al zijn sommige feestvierders dan weer extra laat present, omdat laat terug van ponycriterium, of dan weer vroeg weg, omdat ze op wedstrijd moeten.

Ons vader zei het met veel woorden tegen Patrik.  "Ik zal ze eens leren hoe de verjaardagsfeestjes er in de toekomst gaan uitzien.  Straks komen we samen kijken naar de GP in het Azelhof, tegen dan is de taart al wel achter de rug", klonk het vastbesloten.   Jos had gesproken..   Meestal maakt dat indruk, maar deze keer moest Patrik in zichzelf toch een beetje lachen.   De proef begon om half 8, op dat moment geen Jos te zien.  Hij miste zo al zijn merrie Dolce Vita (Darco x Saygon) in de basisomloop.  Geen paniek, ze deed het foutloos en zo kon hij nog wel de barrage zien.  Hij kwam er ondertussen aan, helemaal alleen..    En gelijk geven we deze keer ook wel aan de feestvierders die thuis bleven.  Als het gezellig is, is het moeilijk om te vertrekken.   In het Azelhof kon ons vake alleen ook wel voor extra gezelligheid zorgen, het geeft soms toch vleugels of extra motivatie.       

Donckervoort mocht even later ook de piste in,  waar toch een mooie 1.40m proef stond opgesteld.   Met de hoogte heeft hij totaal geen probleem, ze moesten wel 2 fouten incasseren, maar dit belooft voor de toekomst.

In de barrage ging het met Dolce Vita bijzonder snel, goed voor de overwinning!  Nico Van der Plaetsen eindigde op de 2e plaats met Ultra Blue, zij wonnen een dag eerder de kleine GP.

In die 1.30m proef kwamen naast Patrik, ook onze 2 zonen Marnick en Thibeau Spits aan de start.   Voor onze jongens hoopten we gewoon dat ze veilig de finish haalden deze eerste keer. En zo gebeurde!    Marnick had wel een foute afstand op de dubbelsprong, waar Ulano de fout niet kon ontwijken.  Voor Thibeau en Abine liep het enkel mis op de plankenhindernis, maar we zagen dat het goed was!

Nu vrijdag trekken Donckervoort en Jericho richting Bocholt voor een volgende manche in de hengstencompetitie.
Zaterdag gaan we opnieuw richting Azelhof voor de Gold Cup.  Zondag staat in het teken van de pony's, voor het provinciaal kampioenschap LRV dat zal doorgaan in Kraaienhorst Brecht.