25-02-2017

Patrik en Verdi winnen de masters in Gent! Jacobien ook bijzonder sterk, al 5e en 2e!

Toen we 1.5 week geleden  het bericht kregen dat Patrik mee de Masters mocht rijden in Gent, was hij meteen gemotiveerd.  Verdi leek de meest geschikte kandidaat, heel veel vermogen, maar niet altijd even simpel om deze PK's te begeleiden. 

Het ging allemaal heel goed, rond na ronde mocht Patrik door, tot de beslissende barrage op tijd.   Ze waren toen nog met 4, en de 3 andere ruiters hadden al een bijzonder mooie weg afgelegd. Heel eerlijk, we gaven ons zelf niet veel kans. Maar ook de anderen blijkbaar niet...  Als Patrik zou winnen, dan ging Patrick de Boeck met zijn Flandria Sloebers op de Groentenjumping komen optreden,   en ook Sea Coast zou dan mee een diamond sponsor worden op de Groentenjumping.   
Het leek toen een onmogelijke opdracht, maar het moet Patrik nog extra moed gegeven hebben!  Hij moest als eerste binnen, en hij zette daar een top-barrage neer!  En zo kwam de druk op de schouders van Bart Clarys, Romain Duguet en Gilles Thomas. Niemand deed sneller, Patrik mocht binnen voor de beker!   
En dat we op de Groentenjumping gaan nagenieten met het optreden van de Flandria Sloebers...   We zullen meteen ook wel de bijdrage van Sea Coast (wat we bijzonder appreciëren) goed kunnen gebruiken voor onze organisatie, en een deel ervan  mee besteden  om dan  het aanwezige publiek extra te verwennen.
Juiste datum volgt nog!!

Een succes is pas fijn, als je het kan delen met vrienden. Via deze link van Horseman, kan je de video zien van de winnende rit.  Bedankt Kristof De Pauw, maar zeker ook alle supporters!!  Bedankt ook aan Equnews voor deze foto.  We kunnen ook  mooie prestaties van collega-ruiters appreciëren.  Zo was er eerder op de dag  de overwinning van Marthe Heudens, altijd boeiend om haar met Best Mix Elien te volgen.   Gudrun Patteet had met Sea Coast B52 een super prestatie neergezet.  Niemand dacht dat die tijd nog te verbeteren was, tot Marthe het tegendeel bewees.   Patrik moest als voorlaatste binnen en plaatste Jacobien met een heel snelle rit, tussen deze 2 snelle dames.  En dat we tevreden waren!

Thibeau en Dolce Vita waren ook bijna in de barrage van het 1.40m,  maar die fout op die laatste hindernis...  Eerder op de dag sprong Thibeau met Juragold Bormes een dubbel nul rondje.   Op zaterdag staat het hoogtepunt van Jumping Gent op de agenda, met de Grote Prijs.    Patrik en Jacobien debuteren op GP CSI** niveau.  Ook voor Thibeau en Dolce Vita is het hun eerste GP op dit niveau.   

Jammer dat we vandaag op 3 plaatsen moeten zijn.  Fingers crossed ook voor Marnick die de hengstencompetitie zal rijden in de Sentower.  Dat moet lukken!  Hij heeft dan ook met Nono van de Withoeve de halfbroer van de winnaar van de Masters van Gent mee!  Die titel kunnen ze toch van Verdi al niet meer afnemen...  Bij de 7-jarigen springt neef Jeroen De Winter met Krezip DH, zoon van Dolce Vita.  

Voor Lauranne hebben we vandaag de Naborcup in Brecht.  Morgen mag ook haar tweelingzus Catherine mee naar het provinciaal kampioenschap LRV in Brecht.



Bron foto: Equnews