08-05-2017

Patrik heeft 3u om zich voor te bereiden.. Van China naar Lummen, zakenmissie was geslaagd!

Vorige week maandag vertrok Patrik naar China.  Het is een drukke week met heel wat vergaderingen geweest.   Het Chinees avontuur begon voor Patrik in december 2013. Ondertussen hadden we al wel wat paarden verkocht, met de firma Orientas, opgericht door 5 Belgische bedrijven, actief in de paardensector.   We hebben samen ons best gedaan, om iets op te bouwen. Altijd getracht om goede prijs/kwaliteit te houden, service te bieden.    Zo hebben we al heel wat Chinese vrienden en zakenpartners leren kennen, en sinds vorige week is daar een belangrijk contact bij gekomen.  Er lijkt wederzijds vertrouwen, Patrik zal weten wat te doen als hij terug in België zal zijn...

Maar eerst nog even de sport!  Dat blijft onze passie, en is perfect te combineren.  Uiteraard dankzij een sterk team, dat het voorbereidend werk ter harte heeft genomen. Waarvoor onze dank!! 


We komen dit weekend duimen te kort.  Patrik zelf zal morgen ochtend landen in Zaventem, maar mag zich dan meteen klaar maken voor het Belgisch Kampioenschap 7-jarigen in Lummen. Daarvoor rekent hij op Veracruz en Veerle de Vauxelles. Voor de CSI*** in Lummen rekent Patrik op Belissimo en Jacobien Dwerse Hagen, zij toonden vorig jaar tijdens hun BK van de 7-jarigen dat ze het  op het mooie domein in Lummen maar al te best naar hun zin hebben. . Ook onze Marnick Spits is actief in Lummen. Als groom voor zijn papa, maar ook als deelnemer in het BK van de 7-jarigen met Kobalt van de Ganzenakker! Toch wel spannend. Onze neef Jeroen De Winter heeft enkele heel goede 7-jarigen bij. We duimen mee voor Karmelita van den Dries, Krezip, Cleopatra en Kaya.  De startlijst van de 7-jarigen is te vinden via deze link.   


De resultaten en meer info van het laatste wedstrijd weekend in Lummen via deze link. 

W
e zullen het helaas zelf van op een afstandje moeten volgen, want er is in de provincie Limburg nog een andere belangrijke jeugdconcours aan de gang het volgende weekend.  De jeugd verzamelt in de Sentower Opglabbeek voor de CSIO.   Er zijn landenprijzen in de rubrieken voor de pony's, children, juniors en youngriders.  Bij de pony's zal Thibeau er graag bij zijn met Cleostrade, ze leek vorige zaterdag bij haar laatste voorbereiding in Welckenraedt echt wel in vorm te zitten.   Thibeau zelf won er de hoogste ponyproef 1.20m met Kantje's Feiko.   Met Cleo had hij een rustige ronde gereden, en kreeg hij 1 fout in barrage, nog goed voor de 3e plaats.   Achteraf nog de 1.30m ponyproef gereden met Cleo, en dat gaf toch ook extra vertrouwen.    In principe is Thibeau wel aangesteld als reserve voor het team, op onze steun kunnen ze zeker rekenen!    Bij de junioren gaat hij als individueel aan de start, en doen we graag ervaring op met Dolce Vita en Juragold Bormes.  Op de laatste Gold wedstrijd in het Azelhof gisteren waren ze toch allemaal in vorm, graag die vorm nog even vasthouden...     Amazone Marthe Van Gorp gaan we ook graag extra  opvolgen.  Ze heeft vorig weekend voor het eerst op wedstrijd geweest met Vesper Lynn DH Z. Dat zag er veelbelovend uit in de 1.25m Gold in het Azelhof.  Marthe zal met Vesper Lynn ook in de CSIO juniors van start gaan, naast haar eigen toppers Melfious en Diamand Star.  Bij de children kennen we ook heel wat deelnemers, en wordt het vast een spannende competitie.  Vorige week won het Belgisch team Children in Fontainebleau alvast goud met o.a. Lies Malisart (ex LRV Koningshooikt) in het team.   Ook deze keer hopen we een voormalig amazone van LRV Koningshooikt aan het werk te zien in het Belgisch team. Caro Belle de Hornois heeft de laatste maanden bijzonder sterk gepresteerd, en we hopen dat dit  de volgende maanden, en dan alvast dit weekend,  zo verder kan evolueren.  We weten hoe hard er voor gewerkt geweest is, en we zullen dus de volgende dagen op verschillende domeinen mooie sport zien.  Vorige zondag waren er heel wat ponyruiters van LRV Koningshooikt in de prijzen op het LRV tornooi van Hoogstraten. Ook onze meiden Catherine en Lauranne Spits deden het uitstekend.  Catherine won de reeks DL met Sunny, en was 4e in de hoogste reeks DM met Pasquimel.  Lauranne had het geluk niet helemaal aan haar kant, maar de jury zag toch dat het goed was. Ze werd in de reeks DM in de stijl beloond met een 2e plaats, dankzij een sterke rit samen met Hightrick.