12-09-2017

Patrik last minute toch naar BK Seniors, Belissimo mag mee naar Lanaken, nu ook Bonheiden.

Eigenlijk had Patrik een goed jaar gehad, maar dat resulteerde in eerste instantie niet in de selectie bij de top 40 voor het BK seniors.  Vandaag kwam het bericht dat Patrik in extremis er toch nog bij kon.

De plannen zijn dan terug licht bijgestuurd, en Belissimo zal na de wedstrijd in Bonheiden van dit weekend, enkele dagen later naar Lanaken mogen vertrekken.    Deelnemen is belangrijker dan winnen, de Olympische gedachte...

 Maar wie weet?  Als Belissimo in vorm is, zou ze ook wel eens aardig uit de hoek kunnen komen, ook.;

Zangersheide staat niet alleen in het teken van het BK seniors voor België, maar het wordt vooral druk met het WK van de jonge paarden.   Ook daar zijn we graag present!  Neef Jeroen De Winter gaat zeker van start met Cleopatra Z en Karmelita van den Dries.  Mogelijk zou hij voor onze stal ook nog Krezip DH (Va-Vite x Dolce Vita) mee nemen.   Classic Touch DH (Casall) zou bij de 6-jarigen mee doen.  De geselecteerden zijn terug te vinden via deze link, fijn dat we ook Matthias Hens daar mogen op vinden met zijn Mon Cherie van 't Kattenheye.  

In ieder geval krijgen we nog enkele drukke weekends voor de boeg.   De belangrijkste wedstrijd dit weekend begint al op woensdag in Bonheiden, voor de CSI***.    Thibeau kiest er voor Juragold Bormes en Jericho Dwerse Hagen.

Voor Patrik wordt het nog Jericho Odeveld, naast Belissimo S Z.

Vorig jaar was Thibeau nog actief binnen LRV, en daar moest hij tevreden zijn met een 2e plaats op zowel het provinciaal als het nationaal kampioenschap.   Niet te vatten dat nu 1 jaar later, zijn zussen Catherine en Lauranne ook geselecteerd zijn in die hoogste ponyreeksen.     En dat het druk wordt!!   Met hun 11 jaar zijn Catherine en Lauranne nog jong, maar ze hebben een zeer goed seizoen gehad.    Lauranne mag gaan met Hightrick (DM) en Kiliwatch (CM), en zelfs in dressuur met Mistique (DB2).  Voor Catherine wordt het nog drukker met selecties van Galinka (DM), Pasquimel (DM), Wolf (CM), Sunny (DL) en Fair Faith (BL).       

Op het provinciaal kampioenschap indoor waren er provinciale titels voor Lauranne en Kiliwach (stijl DL), en voor Catherine met Sunny (DL).  Op het nationaal kampioenschap was er een 1e en 2e plaats in DL voor Hightrick en Sunny met respectievelijk Lauranne en Catherine.  Benieuwd wat ze nu zondag in petto hebben...   De selectielijsten vind je in bijlage.  Alvast proficiat aan alle geselecteerden...    Genieten doen we zeker van gezellige sport in Arendonk op zondag en op de CSI*** in Bonheiden.  



Documenten
Selectie provinciaal pony's Antwerpen