04-11-2016

Patrik succesvol als coach op het Chinees kampioenschap, met 2 medailles.

 Het zijn voor ons even "internationale" weken geweest.  Patrik eerst naar Marokko, zijn paarden die daarna nog verder reisden naar Algerije.  Terwijl ook Thibeau die een wedstrijd heeft gereden in China, waarna Patrik voor 2 weken een coach-opdracht had aanvaard voor het Guangdoung Team (of Canton team).  
Daar stond het voorbije weekend het Chinees Kampioenschap op de kalender.
Dit werd zowel voor de teamcompetitie als in de individuele competitie gewonnen door de Innermengolians.   We mochten ooit al een delegatie van hen bij ons ontvangen, en we hebben ook al paarden aan hen verkocht.
Patrik kwam toch in de buurt met zijn team, want ze werden toch maar knap 2e!   Ook in de individuele competitie mocht één van zijn teamleden barrage rijden voor het brons, en dat wist hij ook nog veilig te stellen.

Er werd besloten om samen verder te blijven werken, en Patrik zou het Canton team blijven coachen met het oog op de Chinese Games volgend jaar.     Maar gelukkig moet hij daar niet constant ginder voor zijn, we zullen heel blij zijn hem weldra hier terug bij ons te hebben!

Ook de paarden van Algerije zijn terug onderweg naar huis na hun succesvolle deelname aan het  CSI*** Mostoganem.
Jericho heeft zich ook dit weekend 2x in de prijzen gereden, met een 7e en 3e plaats.

Vorige week was er voor Verdi en José Thiry al de 3e plaats in de goed gedoteerde Grote Prijs.  Deze week was er opnieuw een 5e plaats in een rankingproef, en een pechfout in de GP.  Ze waren toch nog goed voor de 9e plaats in de Grote Prijs, ondanks die fout.

Donckervoort kon met de Algerijnse ruiter Mounir Mehenni, bijzonder mooie omlopen laten zien. Het wedstrijdritme heeft hem zeker goed gedaan, en content dat we hem binnenkort terug hier bij ons hebben.   Na zijn deelname in de GP, omschreef de commentator hem toch als een "super cheval", en zo horen we het graag!

Onze jongens Thibeau en Marnick Spits mochten het voorbije weekend naar het Azelhof voor een Gold-wedstrijd.  Thibeau en Dolce Vita noteerden er een top 3 plaats in de 1.30m proef.   Marnick kreeg met Vaudou een pechtfout.   In de 1.40m proef een knappe prestatie van onze neef Jeroen De Winter, met een 2e plaats voor Va-Vite!

Dit weekend blijven we in de buurt, voor de Darco Cup in het Azelhof op zondag 13/11.  Ook op 11 november springen de pony's en de paarden hun selectie voor Jumping Mechelen.  Maar we gaan op 11 november vooral heerlijk culinair wandelen in Turnhout, met een hele groep. Een organisatie van de ponyhoeve...  En misschien ideeën op doen, om ook zoiets te organiseren op ons eigen ruiterpad in St-Katelijne-Waver. Zijn we wel blij mee!