18-08-2017

Patrik van start op CSI** Lier, met overwinning Belissimo! Pony's naar Gouden Laars Zoutleeuw.

Van ons avontuur in Samorin hebben we toch even moeten bekomen.   We willen iedereen van harte bedanken dat ginds mee heeft gezorgd voor de prima sfeer, en de steun die we van het thuisfront mochten voelen, het was onvergetelijk.  Maar we hebben onthouden dat we moeten blijven trainen!
Het werk is nooit klaar, ook al moeten we tevreden terugblikken. Toch 5e met het junior team van de 21 landen, en 21e van de 121 deelnemers bij de juniors uiteindelijk.     Heel tevreden dat we dit met Jacobien hebben mogen doen, die ervaring is echt de moeite.   

Eens we terug veilig thuis waren, mochten we direct opnieuw vertrekken.  En wat een leuke opdracht.  Onze oudste "les-kinderen" richting Pottes brengen voor een 5 daagse stage in Pottes.  Ze hebben er les gekregen in het Frans, vooral de springlessen zullen bij blijven.  Het was niemand minder dan de trainer van Nicolas Delmotte die hen ook nuttige tips wist bij te brengen.

Als Pottes voor velen al een avontuur mag zijn, dan mogen na de vakantie Zara Poels en Marthe Van Gorp ook terugblikken op wel iets heel bijzonders.     We hebben veel  contacten in China, en kregen zo de vraag om 2 Belgische ruiters naar Beijing te laten gaan voor een internationale jeugdconcours.  Vorig jaar waren onze Thibeau Spits en Max Sebrechts al eens te gast. 

Nu hebben we het gevraagd aan Marthe Van Gorp, en samen met Zara Poels konden ze vertrekken!  Ze hebben het al prima gedaan, met op de eerste wedstrijddag de proef te winnen.   Marthe Van Gorp won de hoogste proef (1.20m) net voor Zara Poels op de 2e plaats.    Ze hebben ook al de Chinese TV gehaald..., knap!


Patrik gaat volgende week ook richting China om o.a. jeugdruiter You Zhang bij te staan.    Maar nu mag hij dichtbij huis genieten van een internationale wedstrijd in het Azelhof.  De openingsrubriek 1.40m die telt als GP qualifier kon al niet beter verlopen.   Met Jericho Dwerse Hagen kreeg hij enkel een tijdfout.  Jericho komt uit een rustperiode, en mag dan ook kalm terug in gang komen.   Van Belissimo wisten we al van in Beervelde dat ze in topvorm verkeert.  Dan mochten de remmen even los, en dat resulteerde in de overwinning!     

In Beervelde was ze dichtbij een topklassering in een internationale GP.  We blijven proberen....  Ook deze zondag in Lier gaan we ons uiterste best doen.  Benieuwd waar het ons mag brengen.   Meer info en startlijsten via deze link. 

Onze jongens Marnick en Thibeau gaan er even tussen uit, dus voor hen geen wedstrijd dit weekend.   Graag trekken we wel met Catherine en Lauranne richting de Gouden Laars  wedstrijd in Zoutleeuw, ingericht door de familie Prouvé. 

In onzekere tijden, zoals nu ook iedereen mee leeft met de mensen in Barcelona, is het fijn om op zo'n warme en gastvrije plaatsen op wedstijd te mogen gaan.  Thuis zitten is geen optie.... Zowel in Lier als Zoutleeuw, zal het een gezellige jumping zijn.  Zeker weten!