02-05-2015

Patrik wint openingsrubriek in China, Jeroen De Winter en Gretel winnen in Lier!

 Dat onze neef Jeroen De Winter en Gretel al een super combinatie vormen, dat weten we al een tijdje.  Ook in CSI Lier kwamen ze weer heel competitief voor de dag.  Op vrijdag gingen zij in de 1.40m proef U25 met een heel scherpe chrono met de winst aan de haal! 

Voor Juniors en Youngriders zijn er in Lier geen landencompetities, maar dat was wel het geval voor de pony's en Children.
In principe had het gekund dat Thibeau met Abine kans zouden gemaakt hebben om in het team te zitten van de landenwedstrijd.

Omdat we in extremis Abine jammer genoeg niet konden laten deelnemen in Lier, werd er nog gekozen om de 6-jarige Jacobien Dwerse Hagen te rijden.   Ze zou een waardige vervangster worden, bleek al bij de eerste deelname.  De merrie is niet onder de indruk, en doet gewoon wat van haar verwacht wordt.  Springen! 

Thibeau en Jacobien zijn nog geen echte combinatie die elkaar door en door kennen, want echt pas voor het eerst gereden met haar op woensdag..     

Na donderdag werd er besloten om een tweede team voor België in te schrijven voor de landenprijs, en dat was meteen een mooie kans voor 8 ipv 4 ruiters om ervaring op dit niveau op te doen.  Begrijpelijk dat Thibeau niet in het A team zat, waar we uiteraard ook mee voor gesupporterd hebben!

We zagen prima rondes, maar door enkele lichte fouten, moesten ze Italië laten voorgaan, en werd het A team mooi 2e!

Op vrijdag hebben we van op het thuisfront uiteraard de landenprijs van Lummen gevolgd, en ook daar zagen we Italië aan de haal gaan met de overwinning, maar België toch ook knap 2e!    

Met ons minder ervaren team werden er meer foutjes gemaakt, maar toch verdienstelijk 5e. 
Thibeau zelf deed het eigenlijk toch wel super, met 4 punten in de eerste omloop, maar helemaal foutloos de 2e omloop!

Met dank aan nonkel Erik De Winter, die voor ons zeker een topcoach is!   Ook bedank aan Jan De Vos, mede-eigenaar van Jacobien, die zelf met haar vorige week op Jumping Antwerpen nog mooie resultaten behaalde.    Enkele nuttige tips kwamen zeker van pas! 

Bij de pony's lukte het wel om de winst binnen te halen in de landenprijs.   Alexander Housen en Thibault Philippaerts maakten deel uit van zowel het zilveren team bij de scholieren als het gouden team van de pony's.   Het ponyteam bestond verder uit Maartje Verberckmoes en Luca Mercenier. 

Bij de zilveren team van de scholieren eveneens een paard uit onze fokkerij;  Faletta Dwerse Hagen bleef in de eerste ronde mooi foutloos met Sander Vermeiren.  

Goed nieuws uit Lummen en Lier, maar ook uit Peking.  Daar won Patrik gisteren de openingsrubriek met zijn "geleend paard"'.  Vandaag was hij toch ook tevreden met een 6e plaats.   

Zowel in Peking als in Lier worden morgen de Grote Prijzen afgewerkt.     We hopen ook op goede prestaties van onze jongste jeugd op het LRV tornooi in HIngene, daar komen Nathalie De Winter, Catherine en Lauranne Spits aan de start.