03-12-2018

Roy Hanlon en Patrik Spits in China. Terugblik op CSI** Lier, Jeroen en Thibeau knap in GP.

 Roy en Patrik in China...   Daar zouden stripverhalen over kunnen geschreven worden...   
In ieder geval, appreciëren we het enorm dat we af en toe gastruiters hebben, die op deze manier het BFE verhaal meer kleur kunnen geven.
Het is belangrijk dat we vanuit België regelmatig deelnemen in China,  en dan ook graag goede resultaten halen.

Dat heeft Roy zeker gedaan.  Hij had paarden ter beschikking gekregen van Mr Li, de organisator van de wedstrijd in Camelot - Guangdong, en de vader van Henry Yoafeng Li.  

Roy had met Gringo meteen een klik, met een mooie 5e plaats op zaterdag in de 1.40m proef.     Ook zondag slaagde Roy er in om beslag te leggen op de 5e plaats in de 1.45m CSI** GP.        Highsky Du Sud is de laatste maanden in prima vorm.  We kennen Higshky van bij ons op stal, in de periode dat Yubo Fu hier voor zijn opleiding was.
Highsky won de GP, ook een opsteker voor de Belgische fokkerij, met Gitania VG en Mr Li op de 3e plaats.

Patrik legde met Caesar HH een foutloze omloop af in de 1.40m proef op zaterdag, maar moest in de GP 2 vroege fouten in het parcours incasseren.  's Ochtends won Patrik wel de 1.30m proef, goed voor de moraal.

Wat ook goed voor de moraal was, dat is de goede prestaties van onze neef Jeroen De Winter en zoon Thibeau Spits in de GP CSI** Lier op 25 november.    Hoog tijd om daar nog even op terug te komen..   Jeroen en Gretel S legden een bijzonder snelle barrage af, lange tijd zag het er naar uit dat ze de overwinning hier in de buurt zouden houden.     Ook onze Thibeau en Bellissimo hadden zich voor de barrage geplaast.     Ze waren goed onderweg, maar kregen een fout op de laatste hindernis van de barrage...   We hoopten uiteraard mee dat we de Brabanconne zouden kunnen horen in de GP, maar daar besliste de snelle Marie Hecart anders over.  Jeroen toch heel knap 2e in de GP Lier, dankzij Gretel. 


Alles wordt nu bekeken in rechte lijn naar Jumping Mechelen toe, dat steeds met stip op de agenda bij ons staat.   We zullen daar dan ook graag te gast zijn van 26 tot 30 december, en waarschijnlijk gaan we daar ook regelmatig onze ruiters aan de start zien.     

Voor we zo ver zijn, willen we nog graag een oproep voor het volgende doen.  

We hebben op woensdag 19 december onze warmste woensdag.  Een variatie op wat we vorig jaar hadden, met de Jump in Style for Life.  Toen hebben heel wat kinderen en ouders wel wat acties op touw gezet voor het goede doel, en ook nu zouden we dat bijzonder appreciëren.  Het concept is enigszins anders, in de parochiezaal van St Kat Waver op de Markt, met een etentje.  

Maar vooral willen we er een fijne avond samen van maken, het podium gaat een belangrijke rol spelen… Dat wordt die avond dan zeker duidelijk.   En geld in ’t laatje krijgen voor Kom op tegen Kanker.  Want jammer genoeg zijn we het voorbije jaar, daar toch zeker mee geconfronteerd geweest.   Ook daar blijven we zeker stil bij staan.

Inschrijven kan je doen via deze link: https://www.eventbrite.be/e/tickets-de-warmste-woensdag-by-groentenjumping-stal-ceulemans-32916142067?utm-medium=discovery&utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&aff=esfb&utm-source=fbm&utm-term=listing&fbclid=IwAR1uD3gbo46kxduRA-1M_buHkMgD3qr5ZzEI9MaGnYWwHlj-hUBAfpUZ9KI

 

Probeer er niet te lang mee te wachten…, dat je zeker bent van een plaatsje tijdens het buffet. 

De inschrijvingen komen vlot binnen, enkel de eerste 250 kunnen er bij vanaf 18.30u.  Na 20.30u gaan de deuren opnieuw open voor diegenen die voor het dessertbuffet komen, en er voor de rest een fijne avond samen van te maken.  We gaan wel enkele verrassingen in petto houden...