21-03-2022

Salamander Dwerse Hagen goedgekeurd voor BWP !

 De BWP hengstenkeuring zit  er voor dit jaar op.   De laatste manche vond plaats in het Sentower-park  te Opglabbeek.    We hadden gehoopt dat we er ook de 3-jarige door ons gefokte hengsten Twilight Classic Dwerse Hagen (Leandro x Cornet Obolensky x Casall (Classic Touch) en Nabeau DH Z (Nixon vt Meulenhof x Jacobien)  konden  bezig zien, maar door omstandigheden zal hun presentatie onder het zadel voor de BWP jury een jaar worden uitgesteld.  We wensen Stal het Netehof hierbij verder alle succes toe.    We zijn er van overtuigd dat ze dan ook zeker kunnen laten zien tot wat ze in staat zijn.   

Zelf hebben we er voor Salamander Dwerse Hagen ook een jaar langer voor nodig gehad, maar we zijn wel heel tevreden dat Salamander groen licht heeft gekregen voor de BWP dekdienst.  Met dank aan  Jef Goossens en Jorik Vervoort voor de voorstelling de voorbije week. 
Tijdens de hengstencompetitie was Salamander ook al 2x foutloos geweest op 2 deelnames.   

Dit jaar kunnen we voor onze stal 4 dekhengsten voorstellen die met vers sperma beschikbaar zijn.
De 4-jarige dekhengsten Salamander Dwerse Hagen en Storm's Twinkeling zullen het gemakkelijkste beschikbaar zijn.
Voor de 9-jarige Nono vd Withoeve en de 7-jarige Impress-K vt Kattenheye zal de sport wel op de eerste plaats komen.

Na het WK in Lanaken 2021 is Impress-K enkele maanden in quarantaine geweest zodat we sperma hebben kunnen laten invriezen.
Ondertussen is hij wel terug in het werk en heeft hij zijn eerste voorbereidings-wedstrijd achter de rug.

De hengstencompetitie kwam voor hem te snel, maar hij zal zeker wel op de Groentenjumping te zien zijn, en ook in Lanaken zal hij starten op de Z Tour, het weekend van 10 april.
Er is wel wat vraag geweest achter Impress-K  vt Kattenheye en over de mogelijkheid om hem te gebruiken als dekhengst.  Die fokkers kunnen we dan ook gerust stellen.   


Gekoppelde paarden
Salamander Dwerse Hagen