01-05-2020

Stal Ceulemans, genieten van de fokkerij ! En soms ook los laten...

 Soms moet je het even in cijfers bekijken.  Met onze fokkerij, rijschool en sportstal samen, zijn we van een paardenbestand van 550 paarden anno 2015  naar +- 225 paarden op vandaag gegaan.

We proberen het zelf in de hand te houden, niet méér te fokken dan dat we met de tijd aankunnen om zadelmak te maken en er mee te werken.    Het is nog steeds een mooi aantal, maar de motor willen we ook niet laten stil vallen.   

Genieten doen we zeker nog om de veulens te zien geboren worden en op te groeien.   Zoals dit merrieveulentje van Nono vd Withoeve uit Cover Girl DH Z (Cornet Obolensky  x Withney vd Dwerse Hagen). 

De dag dat we de video's aan het maken waren voor de  online  veiling van Belgian Horse Trading, stonden ze mooi mee te kijken.  Net een dag oud, tijd voor een fotoshoot.    Om zelf geveild te  worden in onze online veilingen, dat zijn we niet van plan.    We proberen het op iets langere termijn te zien.. 

In de Corona-tijden willen  we toch graag nog blijven werken.  Blij dat we mee onze energie kunnen steken in de organisatie van de online veilingen.  Ook enkele paarden die hier op stal zijn geboren, werden er voor aangeboden. 

Paarden zoals  Jenna DH Z (Jericho x Hunter)    Quintessa Dwerse Hagen, beide kleindochters van onze CSIO merrie Withney vd Dwerse Hagen, zullen zeker heel wat ruiters gelukkig maken.

De 5-jarige merrie Lylith DH  hebben we hier ook zien opgroeien en mogen opleiden.  Een heel competitieve merrie met veel vermogen, uit een goede stam geboren.   Voor haar werd ook de mogelijkheid gegeven om ze helemaal, dan wel voor 50% aan te kopen.  In het laatste geval, zou haar sportcarrière hier verder kunnen evolueren op onze stal.
Een Chinese investeerder heeft voor die optie gekozen in de vorige veiling, waardoor zowel Iron Wish als Ozark hier op stal zullen blijven.  Heel dankbaar voor deze ondersteuning. 

Ondertussen hebben heel wat fokkers de weg naar Belgian Horse Trading gevonden, om hun paarden mee te commercialiseren. We hebben hier de kans  gehad om er nu enkele weken mee te werken, het is een collectie voor ieder wat wils.  We zijn dan ook benieuwd naar het verloop volgende week.

We gaan het snel weten, de veiling gaat van start op zondag 3 mei.  De paarden die zich in vrijheid toonden, daar weten we maandagavond 4mei, waar ze naar toe zullen gaan.   Voor de gereden paarden, mag je een dag langer nadenken. Die veiling sluit af op dinsdag 5 mei.
Niet alle ruiters  hebben de kennis of mogelijkheden om zelf paarden zadelmak en wedstrijdklaar te maken.  Hier is het werk al gedaan, bijzonder fier dat we hier mochten aan mee werken.  Hoopvol dat ze allemaal een goede thuis mogen vinden.

Wie nog graag een afspraak maakt, om één van de paarden te  proberen, dat kan op maandag  4 of dinsdag 5 mei, mits de regels van social distance te respecteren.   Neem hiervoor contact op met Kristel op 0474 898 552.   De ruiter/amazone mag vergezeld worden met max 1  begeleider.  Met dank voor uw begrip.