19-06-2019

Stal Ceulemans; sport en fokkerij prioriteit... Thibeau en Marthe naar EK juniors!

De laatste jaren hebben we dikwijls aan het nadenken geweest om een evenwicht te vinden in handel, sport en fokkerij.
Kwam daar ook nog de opleiding van onze eigen jeugdruiters bij...

We hadden al enkele Feestveilingen live bij ons op stal of de Groententenjumping en online-veilingen via Troostwijk  gedaan.
Begin dit jaar kwam het idee om zelf een online platform te creëren, en dat geschiedde met Belgian Horse Trading.
De paarden en pony's die bij ons op stal klaar zijn om te verkopen, die worden voorgesteld aan het selectie-comité.
Tegelijk maken we de basis breder, en kunnen ook andere fokkers/egenaars daar zich bij aansluite
n.

Maandagnamiddag 17 juni hadden we onze eerste veiling, die van de jonge wedstrijdpaarden.
Er kwamen biedingen uit diverse landen, maar uiteindelijk blijven er toch wel wat paarden in België.  Ook Finland en het Verenigd Koninkrijk zullen een bestemming worden van de veilingpaarden.

Nu maandag 24 juni volgen er nog enkele paarden die te koop worden aangeboden.   We hebben zelf al wel telefoon gehad met de vraag dat Madonna er tussen zit.   Dat is inderdaad een goede merrie, en waarom zouden we ze op die manier verkopen.    Madonna is een eerlijke merrie, die nu als 7-jarige al goede dingen laat zien met Thibeau Spits.  Ze wordt zeker een 2-sterren GP paard.   Als we willen laten zien dat we in het concept geloven, moeten we er zelf ook goede paarden in durven voorstellen.    We proberen met de samenwerking met Belgian Horse Trading ook service mee te geven en dan kunnen alle vragen ed gesteld worden.  Van alle paarden/pony's zijn veterinaire rapporten en X rays te bekijken op de website.  
Voor de on-line veiling van de amateur- paarden/ pony's - schoolmasters - recreatiepaarden/pony's die op maandag middag 1 juli zouden geveild worden, geven we wel de kans om ze op voorhand even allemaal te zien.  

Dat zou doorgaan op woensdag 26 juni tussen 16u en 18u, in de buitenpiste vlakover het huis Hageweg 5, te St Katelijne Waver.  Iedereen is daarvoor van harte uitgenodigd.

Eén ding is zeker..  We zijn momenteel iedereen van harte dankbaar voor elk bod, elke vorm van ondersteuning.  Maar als de paarden en pony's veilig vertrokken zijn, dan maken wij ons helemaal klaar voor de sport.  

De winkel hoeft niet het volledige jaar geopend te zijn.  Voor de fokkerij komen er weldra terug rustigere periodes aan, de meeste veulentjes zijn  ondertussen geboren.   We mogen dan graag terug voorrang geven aan de sport.
Wat een opsteker dat Thibeau is geselecteerd voor het EK juniors.  Hij mag kiezen om ofwel Bellissimo S Z, ofwel Juragold Bormes mee te nemen.  Tegen volgende week dinsdag zullen we onze keuze bekend moeten maken.   Voor Marthe van Gorp is er ook een selectie bij het EK juniors.  Samen met Loreen van de Landhoek zit ze in het zelfde team!  Ook de broers Anthony en Thibault Philippaerts, en Gilles Nuytens maken deel uit van de juniors in Zuidwolde.  Wie de andere geselecteerden zijn, kan je lezen via deze link.  

Dit weekend combineren we nog graag sport met de handel.  Thibeau is aan het werk op CSI*** Bonheiden.    Met Nono van de Withoeve was hij bij de 6-jarigen alvast goed van start gegaan.   Benieuwd hoe verder Bellissimo, Classic Touch en Virocondo het zullen doen dit weekend. Resultaten via deze link. 

De paarden voor de BHT Competition horses/ponies kunnen op afspraak nog bekeken en bereden worden.    Heel wat van de paarden staan bij ons op stal, maar graag een afspraak maken via 0032-474 898 552 voor verdere info.