23-12-2013

Stal Ceulemans wenst iedereen een fijn Kerstfeest!

Op maandag 23 december de laatste voorbereidingen naar Mechelen toe, en dat doen onze ponyruiters op het ponycriterium in Peer.

Verder denken we dat onze andere ruiters en paarden er klaar voor zijn!  Patrik komt ontspannen aan de start, na enkele rustige dagen in Gent..  Voor diegene die toch mee aan het zoeken zijn geweest, we mochten vertoeven in de mooie buurt van het Gravensteen in Gent,  waar de buurt ook gekend wordt als "Patershol".

Patrik kiest voor de internationale rubrieken voor Withney, Umosa en Comptesse.   Uletta zal het Vlaams Kampioenschap springen op 26 december, dat een eerbetoon wordt aan ruiter Nick Motmans.       Hij was één van de ruiters die anders ook dit Kampioenschap zou gereden hebben, het verlies van Nick blijft een klap voor de jumpingwereld, en dat mag zijn plaats hebben.

De jeugdruiters beginnen er ook al aan op donderdag 26 december.  Onze neef Jeroen De Winter was het voorbije weekend aan de slag in het Azelhof, en kan met een goed gevoel terug blikken en vooruit kijken.
In de Masters kregen Jeroen met Va-Vite een fout in de laatste ronde.         Zijn 2 merries Gravin en Gretel springen de internationale rubrieken CSI-U 25.   Va-Vite blijft voorbehouden voor de proef van de Sires of the World.

Bij de jongere hengsten komt Jeroen in actie met Vondel DH Z (Va-Vite x Darco).    Patrik springt bij de 4-jarigen met Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton), en bij de 5-jarigen is dat met Donckervoort DH.

Gisteren zijn we al met de pony's richting het Azelhof getrokken voor de Kerstjumping daar.  Thibeau en Saartje werden 2e in de proef van 80 cm.   Winst was er voor Caro Belle de Hornois met Hiawatah.  De ruiters van Kontich zijn klaar voor donderdagnamiddag, voor de proef van de beste supporters op de hoofdpiste in Mechelen!

Gisterenavond was er nog een 1.10m proef.  We houden er een apart klassement van bij, de ontmoetingen tussen vader en zoon.    Patrik had 3 troeven, maar moest er één uitkiezen in de strijd tegen Marnick met Bijou.

Patrik koos voor Feline (Querlybet x Isaura), die normaal super snel kan zijn.     Maar dan een echte pechfout in de 1e fase, waardoor ze niet naar de 2e fase konden.     Het stond voorlopig 1-1 in de onderlinge duels, dus nu was het de beurt aan Marnick.   Hij deed het wel heel goed, en nam de voorlopige leiding in de proef!  Tot aan nummer 60 bleef hij aan de leiding, maar dan moest hij uiteindelijk tevreden zijn met de 3e plaats.    Patrik en Hapiness (Quadrillo x Burggraaf) deden nog een dappere poging, maar besloten op de 5e plaats.  We stonden wel te kijken van het parcours van Patrik met Jericho.  De 4-jarige hengst liet heel wat vermogen zien, dat komt allemaal in orde!

Het hoeft niet altijd om competitie te gaan, als familie kunnen we best ook wel genieten van rustige momenten.  Bij ons komen die er nu ook even aan met de Kerstdagen.  We wensen iedereen van harte een fijn kerstfeest toe, en heel graag tot in Jumping Mechelen!