21-11-2016

Sterke prestaties van Thibeau in Sentower; 9e GP pony's met Cleo, 2e met team bij juniors!

4 kinderen en een man als ruiter, die in eenzelfde weekend op 4 verschillende plaatsen actief zijn.  Het zal niet de laatste keer zijn, maar het is soms toch een organisatie.  Onze dank gaat uit naar de helpers, die het dit weekend toch   weer hebben mogelijk gemaakt.

Mooie ervaringen waren het voor de jeugd in Sentower.  De resultaten zijn te vinden via deze link.   En dat er topprestaties geleverd zijn.  Van de 15-jarige Jack Withaker was al langer geweten dat hij een echt talent is, maar welke demonstraties heeft hij toch weer gegeven.    Genoten hebben we ook om onze eigenste Thibeau Spits aan het werk te zien.   Hij zit zeker in een periode dat het allemaal goed verloopt.   Het begon de eerste proef met de 7-jarige  Juragold Bormes (Contact x Landino) in de kleine toer juniors.   Even te dicht bij een hindernis in de 2e fase, en daar kwam de fout.   Daarna zou Thibeau maar liefst 12 parcoursen zonder fouten blijven.  Op internationaal niveau, is dat geen evidentie.    Het waren telkens toch weer opdrachten die ze voorgeschoteld kregen, zeker in de dikke toer pony's en juniors.  

We hadden bij de juniors dan ook Dolce Vita meegekregen.  In de teamcompetitie was ze goed voor een dubbel nulritje, en samen met Sander Vermeiren, Roy Van Beeck en Marthe Heudens, waren ze goed voor de 2e plaats!  De 3 jongens waren Marthe in hun team gaan uitnodigen, maar hadden nooit verwacht dat ze zo ver zouden geraken.  Ze waren zeker het jongste team.   In totaal kregen ze 4 strafpunten over de beide omlopen.  Het winnend team van Max Sebrechts, Jack Withaker, Emilie Conter en Thibault Philippaerts kregen slechts 2 strafpunten.  Toch dik content.  

Ook onze pony Cleostrade heeft na een rustperiode meteen sterk gepresteerd.  In de landencompetitie ook dubbel foutloos, uiteindelijk werden ze met hun team 4e.     Onze 6-jarige Kantj's Feiko deed het uitstekend in de kleine toer pony's.  Hij liet zich over de 3 omlopen op geen fout betrappen.  Ook Juragold Bormes bleef sterk springen, een plezier om hem mee te hebben.

Tijdens zo'n weekend, zijn de ogen gericht op de Grote Prijs.  Thibeau wist zich met Cleo te plaatsen in de GP pony's.  Hij moest redelijk laat die barrage binnen,  we hadden vooropgesteld om niet té snel te gaan, maar proberen de nul te houden.  Ons plan werkte, tot die laatste hindernis.  Het had een top 5 plaats geweest, op meer dan 60 starters, maar uiteindelijk 9e.  
Bij Dolce Vita in de GP Juniors zag het er ook heel lang prima uit.  De moeilijke lijnen waren achter de rug,  maar net op die laatste 2 hindernissen in de fout gaan.  Dan heeft het niet mogen zijn, maar wel heel tevreden naar huis gekeerd. 

Daar hebben we even tijd gehad om alle video's te bekijken.  Voor Marnick was er een 3e plaats met Carlina in de 1.25m Silver Proef in het Azelhof.  Dat had hij echt goed gedaan!   Zondag 27/11 gaan we nog een laatste kwalificatie doen in Sentower voor de Jumping Indoor Masters Mechelen, en dan hopen dat Marnick naar Mechelen kan.  Dat zou mooi en wel verdiend zijn.

Ook de meisjes Catherine en Lauranne hopen er met de pony's bij te zijn.   Volgende zaterdag 26/11 is er voor beiden de halve finale stijlspringen.  Vooral Lauranne staat goed in de voorlopige ranking, we duimen dat het met Hightrick goed mag verlopen.  Gisteren hebben de meisjes op de LRV indoor van Leest alvast mooie successen geboekt.  
Lauranne won met Kiliwatch zowel de stijl als barema A (CL), en met Hightrick deed ze hetzelfde in DL. In de namiddag bleef Lauranne met Mistique foutloos in DM, goed voor de overwinning.    Catherine won stijl en barema BL met Fair Faith, en stijl met Pasquimel.  Ook met Sunny ging het schitterend in DL.    Zondag 27/11 zullen ze meer concurrentie kennen op de provinciale M indoor in Lille.   Maar voor de moraal was de wedstrijd in Leest alvast positief!  

Weinig nieuws verder uit China. Patrik was best tevreden over zijn paard, maar had hier en daar toch met pech af te rekenen.  Volgende week staat er een nieuwe wedstrijd op het programma.   En daarna is hij voor een hele tijd terug in België. Oef..