27-12-2017

Sterke start voor Thibeau en Jeroen bij de Juniors/Youngriders in Mechelen.

Jumping Mechelen is weeral van start gegaan, en hoe heeft het publiek al kunnen genieten van dag 1! 

We hebben mooie sport gezien, maar ook mee gemaakt...   De eerste 1.40m proef van de Juniors en Youngriders op de A piste, was meteen een moment om er toch proberen te staan.    Zowel Thibeau met Jericho Dwerse Hagen, als onze Jeroen met Karmelita van den Dries hadden dat ook zo begrepen.  Thibeau nam heel wat risico's in de laatste lijn, maar Jericho deed super zijn best!  Heel tevreden met de 3e plaats, achter Leonie Peeters (Indiana van de Kapel) en Dieter Vermeiren (Kingston Town).   Jeroen en Karmelita werden knap 5e! 

Eerder op de dag deed Lauranne het foutloos, maar iets te snel, in de finale van de jeugdcup stijlrijden.  Bijzonder mooi dat Laura Petit met de 5-jarige pony Quint van de Groenheuvel de superfinale won van de jeugdcup pony's grote maat.   Quint is een zoon van Kadans van de Groenheuvel, de pony waar Thibeau op 13-jarige leeftijd nationaal kampioen DM mee werd.

Het wordt bij de pony's in Mechelen vooral uitkijken naar de FEI Pony Masters.   Gisteren was er de pony-meting, veterinaire keuring en dan warming up.  Vandaag mag er al niet teveel fout gaan, want tijdens het eerste jachtparcours sprokkel je punten, die je voor de rest van de week mee neemt.   De top 15 na de proef vandaag en morgen,  mag zaterdag de 1e ronde van de finale rijden, de top 10 de 2e ronde van de finale.   Tijdens de Warming up zag het er Ok uit voor Thibeau met Cleo.  Maar een echte 1.35m proef springen op zaterdag, blijft toch een uitdaging.  En dat er goede pony's in Mechelen zijn, amai...


In de Dream Team cup mocht Patrik mee rijden met de ruiters van LRV Herent.  Daar koos Patrik voor Javanna van de Torredreef, ze deden het schitterend en foutloos.    Ook Jeroen De Winter met Krezip lieten een foutloze omloop voor hun team noteren. Het was Niels Bruyneels die zijn team van LRV Broechem naar de overwinning loodste.


In de 1.30m Juniorproef was er bijna een topklassering voor Thibeau met Juragold Bormes. Ze hadden risico genomen met een heel korte wending, en kregen daar een fout.   Maar hou deze combinatie toch maar in de gaten de volgende dagen...
Alle resultaten en startlijsten via deze link. 


Sport is belangrijk, maar niet alles in het leven.  In onze sport moeten we daarenboven nog eens beroep doen op heel wat helpers,... Iemand die voor ons heel veel betekende, daar moeten we vandaag veel te vroeg afscheid van nemen.
Vandaag gaan onze gedachten uit naar Willy Franck.  Afscheid van een vriend....