20-02-2017

Straffe prestaties van Jacobien, Freestyle en Gretel! Terugblik op CSI** Lier, vooruitblik op Gent!

We mogen collectief weer van een goed weekend spreken voor de familie.   Uitblinker was opnieuw onze neef Jeroen De Winter met zijn ervaren Gretel S.   Ze liep maar 2x het voorbije weekend op CSI** Lier, maar hoe!  
Op vrijdag wist ze zich gemakkelijk te kwalificeren voor de Grote Prijs met haar 3e plaats.   Patrik zou met Jacobien in die proef mooi 4e worden.

Op zondag waren de ogen gericht op de GP.   Het werd daar voor ons de 1e keer dat onze 3 ruiters samen die proef zouden rijden.   Thibeau heeft met Jericho een krachtpatser onder het zadel, maar ze zijn beide nieuwkomers op deze hoogten.
Het was nog een tikkeltje te vroeg, maar de manier waarop hij de LR ranking proef op zaterdag reed, gaf ons vertrouwen.  
Ze reden een dappere ronde, maar we moeten verder werken aan meer controle, en met de tijd gaat dat wel lukken.  

We kunnen dan ook veel leren van een combinatie als Jeroen en Gretel.    Ze hebben al een hele weg afgelegd, en zijn samen gegroeid naar dit niveau.   Ze plaatsten zich voor de barrage van de GP met 12 in totaal.   Wel knap dat zowel Gretel (Corland) als Jasmijn van de Renthoeve (v. Douglas, met  ruiter Wim Vinckx), beide uit dezelfde moeder Cita komen.  Vooral knap is dat deze halfzussen er bijna in geslaagd waren om 2e en 3e te worden in de GP.   Een pechfout in de barrage, verwees Jeroen naar de 7e in plaats van de 2e plaats.  Bijzonder mooi dat Wim Vinckx enkel  de jonge Zwitserse amazone Emilie Stamfli moest laten voor gaan. Resultaten via de link.   

Jeroen had een balk genomen van 4.000 euro, maar Thibeau eerder op de dag nam voor hem toch ook een dure balk. Met Freestyle vd Withoeve reed hij een mooie omloop, en een prima barrage in de GP CSI*.   Die ene fout, verwees hem ook naar de 7e plaats, anders was hij 2e..  
Waar hadden we dit scenario nog eens gehoord?  Toeval bestaat..

Op zaterdag was het Thibeau wel gelukt om snel en foutloos te blijven, de overwinning in de 1.20m proef was dan een feit!  Dat het dan toch ook een keer kan tegen gaan, dat is de sport, en het blijft ook altijd boeiend.  Maar dat we blijven genieten van de mooie momenten!  Zeker is het genieten om zo'n paard als  Jacobien bij te hebben.  Op vrijdag was ze dus 4e in de 1.40m GP kwalificatie, zaterdag werd ze knap 3e in de 1.35 m proef, en op zondag in stijgende lijn, was hun barrage in de 1.35m finale goed voor de 2e plaats!

Deze keer heeft Patrik er voor gekozen om Verdi van de Withoeve de rankingproeven te laten springen.  Met een foutloze omloop met slechts 1 tijdfout, waren we op zaterdag best tevreden, maar net buiten de grote prijzenpot..

Volgende week hopen we dat Patrik met Jacobien hun eerste CSI** Grote Prijs  zullen lopen.   Dat zou voorzien zijn op zaterdagavond op de Flanders Expo te Gent.  Eerst nog proberen te kwalificeren, want dat blijft steeds de opdracht..   Patrik neemt ook Verdi mee naar Gent.  Thibeau mag ook richting CSI** Gent en rekent op Dolce Vita en Juragold Bormes.  



Gekoppelde paarden
Freestyle v/d Withoeve
Jacobien Dwerse Hagen